Home > #Hoofdnieuws > ELMS Portimão: eerste startplaats voor Jack Aitken, pole in LM GTE voor Sarah Bovy!

ELMS Portimão: eerste startplaats voor Jack Aitken, pole in LM GTE voor Sarah Bovy!

Sarah Bovy blijft voor primeurs zorgen. Na haar polepositie bij de wedstrijd van het FIA WEC in Monza, werd ze vandaag de eerste vrouw die een polepositie in de European Le Mans Series bemachtigde. In LMP 2 was Jack Aitken met de Racing Team Turkey Oreca 07 het snelst en in LMP3 ging deze eer opnieuw naar Malthe Jakobsen.

(Foto: © European Le Mans Series – JEP – www.jakobebrey.com)

Jack Aitken (Racing Team Turkey) behaalde met een rondetijd van 1:32.375 de pole en was 72 duizendsten sneller dan Louis Delétraz (Prema Racing). Ugo de Wilde werd voor Mühlner Motorsport dertiende. Dat de eerste vijftien wagens binnen de seconde zaten, is nogmaals het bewijs hoe competitief deze klasse is.

Het werd zes op zes voor Malthe Jakobsen in LMP3! De Deen behaalde opnieuw de pole en is zo ongeslagen in de kwalificatie dit seizoen. Guilherme Oliveira werd voor Inter Europol Competition tweede. Sebastián Álvarez eindigde vierde met de DKR Engineering Duqueine die hij met Tom Van Rompuy deelt.

Sarah Bovy klokte met de Iron Dames Ferrari 488 GTE Evo de snelste tijd in LM GTE. In een spannende kwalificatie was onze landgenote 28 duizendsten sneller dan Giacomo Petrobelli (JMW Motorsport – Ferrari). Andrew Haryanto, de teamgenoot van Alessio Picariello bij Absolute Racing, kende een moeilijke kwalificatie en eindigde elfde.