Home > Circuit > IGTC Indy: Jan Heylen in polepositie voor titel in GT World America

IGTC Indy: Jan Heylen in polepositie voor titel in GT World America

De 8 Uur van Indianapolis telt niet enkel voor de Intercontinental GT Challenge, maar het is ook de laatste wedstrijd van het seizoen 2022 van GT World Challenge America. Regerende Pro-Am-kampioen Jan Heylen staat samen met zijn schoonvader Charlie Luck aan de leiding in deze klasse van dit Amerikaanse GT3-kampioenschap, maar de concurrentie zit de Porsche-rijders op de hielen!

(Foto: © SRO)

Aangezien de lengte van de wedstrijd zijn er op de legendarische baan van Indianapolis dubbele punten te behalen. Een overwinning is deze keer dus goed voor 50 punten. Wright Motorsports-rijders Heylen en Luck voeren de tussenstand in Pro-Am aan met 191 punten. Colin Braun-George Kurtz (Crowdstrike Racing with Riley Motorsports – Mercedes-AMG GT3) volgen op veertien punten en Mario Farnbacher-Ashton Harrison (Racers Edge Motorsports – Acura NSX GT3) op vijftien. Bill Auberlen en Chandler Hull (BimmerWorld – BMW M4 GT3) maken met 46 punten achterstand mathematisch ook nog een kans op de titel. Jan Heylen kan zijn titel in Pro-Am verlengen want hij werd vorig jaar kampioen met Fred Poordad aan zijn zijde.

De snelste tijd in de vrije training op donderdagavond ging naar de Ferrari 488 GT3 van het trio Cédric Sbirrazzuoli, Daniel Mancinelli en Alessandro Balzan, die trouwens ingezet wordt door Conquest Racing, het team van Eric Bachelart. Ze werden op één tiende gevolgd door de Wright Motorsports Porsche van Heylen-Luck-Erhart. De Pauw werd met teamgenoten Serra en Fuoco zevende in de AF Corse Ferrari.

Conquest Racing viert dit jaar bovendien zijn 25-jarig bestaan en was in het verleden o.a. al actief in Indycar, CART, Indy Lights en American Le Mans Series.