Home > #Hoofdnieuws > Supercar Challenge Spa: Deldiche debuteert met nieuwe Nova Proto NP02

Supercar Challenge Spa: Deldiche debuteert met nieuwe Nova Proto NP02

Volgend weekend, op 15 en 16 oktober, maakt de nieuwe Nova Proto NP02 zijn Benelux-première tijdens het Racing Festival op het circuit van Spa-Francorchamps. Het team Deldiche Racing zet de wagen tijdens de voorlaatste manche van de SuperCar Challenge in en wil daarmee kijken wat het potentieel van de auto voor de Lage Landen is. Autosportwereld.be sprak exclusief over het debuut van de Franse wagen.

Volgende week debuteert Deldiche Racing met de de Nova Proto NP02 in de SuperCar Challenge tijdens het Spa Racing Festival. “Wij hebben hoge verwachtingen van deze auto, zeker omdat een NP02 de 4-uursrace van de Ultimate Cup op het circuit van Hockenheim vorige week heeft gedomineerd”, doet Tim Joosen het verhaal. Tim is niet alleen rijder van de nieuwe gesloten wagen, maar coordineert ook mee het project.

Op woensdag 12 oktober is er een “open pitlane” testdag voorzien waar er nog plaats is voor twee rijders, maar ook voor het Spa Racing Festival is er nog plaats voor één rijder. Mensen met interesse kunnen zich bij het team melden”, gaat de Antwerpenaar verder.

Het chassis en de crashbox zijn in carbon en de veiligheidstructuur van de nieuwe wagen is uiteraard na een FIA-crashtest gevalideerd. Nova, voorheen Norma, heeft de afgelopen tien jaar honderden sportprototypes geproduceerd en talloze titels in Europa en de VS behaald, waaronder meerdere in het Belcar Endurance Championship, met uiteraard die zege in de 24 Uur van Zolder. Onder de motorkap ligt een V8 Ford-vijfliterkrachtbron, met ongeveer 500 pk en een koppel van 550 Nm. De versnellingsbak is een SADEV6 en dat alles voor een gewicht van 805 kilogram.

De Nova Proto NP02 is een gloednieuwe wagen en kan in diverse kampioenschappen ingezet worden, waaronder de SuperCar Challenge, de Creventic Series, de Ultimate Cup… Het gaat om een heuse Benelux-première voor het succesvolle team van de familie Deldiche.