Home > Moto > MotoGP > MotoGP Thailand: Bezzecchi is de verrassende poleman

MotoGP Thailand: Bezzecchi is de verrassende poleman

De Italiaan Marco Bezzecchi verbaasde vriend en vijand op het Buriram circuit in Thailand en bezorgde zichzelf en het Mooney VR46 Racing Team een allereerste pole position

Foto: © motogp.com

Bezzechi liet het tot laat in de sessie om zich nog voorbij Jorge Martin (Prima Pramac Racing) te wurmen, Martin, die het grootste deel van de Q2 aan de kop van de tabellen stond. Maar dan was er Pecco Bagnaia die met de Ducati fracties onder de poletijd dook, en dan Bezzechi. Het was met een laatste inspanning dat Martin toch nog tweede werd, achter poleman Bezzecchi en voor Bagnaia. De leider in de WK stand, moest twee tienden toegeven en kwam niet verder dan een vierde plaats. Hij blijft echter voor aan Bastianini, zesde met de Gresini Ducati, en aan Aleix Espargaro, die met de Aprilia niet in het stuk voorkwam en als dertiende net buiten de Q2 viel.

In Moto2 was er een hartverwarmende pole voor lokale held Somkiat Chantra (Idemitsu Honda Team Asia). De Thai zette vroeg in de sessie een referentietijd en kon die verdedigen doorheen de kwalificatie. Hij start morge op pole, met naast zich Tony Arbolino (Elf Marc VDS Racing Team) en Ai Ogura (Idemitsu Honda Team Asia). Puntenleider Augusto Fernandez (Red Bull KTM Ajo) zal zich naar voren moeten vechten vanaf een achtste plaats, onze landgenoot Barry Baltus (RW Racing GP) zal dat moeten doen vanaf een 23ste startplaats.

In Moto3 tenslotte gaat de pole naar Dennis Foggia (Leopard Racing), voor Jaume Masia (Red Bull KTM Ajo) en Ayumu Sasaki (Sterilgarda Husqvarna Max).