Home > Moto > In een notendop: MotoGP Thailand

In een notendop: MotoGP Thailand

  • MotoGP – Met mogelijk regen morgen in de derde vrije training en dus de mogelijkheid dat de tijden van deze vrijdag de definitieve orde kunnen uitmaken voor de kwalifiactieverdeling, waren alle teams en rijders druk in de weer. Johann Zarco (Prima Pramac Racing) toonde zich nogmaals de snelste in de vrijdagtrainingen en ging voor aan Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) en zijn eigen teamgenoot Jorge Martin (Prima Pramac Racing). Er volgt dan nog Marc Marquez (Repsol Honda Team) voor Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha) die in de sessie twee aanvaringen had met de andere Ducati klantenteams. Stijgt de druk bij de Fransman?
  • Moto2 – Jake Dixon (Inde GASGAS Aspar Team) was de snelste op vrijdag in de wachtkamer van de MotoGP. Voorlopig ziet hij naast zich Alonso Lopez (Beta Tools Speed Up) en Augusto Fernandez (Red Bull KTM Ajo), de puntenleider in het kampioenschap. Met een voorlopige 26ste plaats heeft onze landgenoot Barry Baltus (RW Racing GP) nog werk aan de winkel.
  • Moto3 – Moto3 kon slechts gebruik maken van een korte doorbraak van de zon in de tweede vrije sessie, en met het vooruitzicht van meer regen op zaterdag, haastte iedereen zich om een goede uitgangspositie voor de kwalificatie veilig te stellen. In die drukte ging Ayumu Sasaki (Sterilgarda Husqvarna Max) het beste om met de zaken en haalde de snelste tijd voor Tatsuki Suzuki (Leopard Racing) en Riccardo Rossi (SIC58 Squadra Corse).

Foto: © motogp.com