Home > VAS > Rittensport > VAS: Classic seizoen herneemt met 360′ van de Suikerstreek

VAS: Classic seizoen herneemt met 360′ van de Suikerstreek

Zaterdag 1 oktober is er de vierde editie van de 360 minuten van de Suikerstreek en met die wedstrijd wordt het regionale Classic seizoen 2022 verder gezet.

(persbericht)

Met de komst van de herfst is de tijd voor de Rittensport- en Classicwedstrijden opnieuw aangebroken. De “Suikerstreek” pikt opnieuw op waar er in augustus, na de Mid Flanders Classic, werd gepauzeerd. De organisatie stuurt de deelnemers op een traject dat is ingedeeld in twee delen. Vanuit Tienen gaat het via Hoegaarden richting Oreye en Tongeren daarna via Boirs naar Bilzen, voor de tussenstop. De terugweg loopt via Waremme en Gingelom naar Tienen.

Het deelnemersveld wordt beperkt tot 60 teams en het wordt toch even opletten want met een nog niet bevestigde uitslag van de Mid Flanders, en met het afgelasten van de “5 Uren van …” kan de “360’ van de Suikerstreek” een belangrijke rol gaan spelen in het kampioenschap. Puntenleiders Sander en Paul Van den Wyngaert hebben dat goed begrepen en zij komen alvast hun positie verdedigen. Ook Bart Babeliowski en Hendrik Jaeken, die volgen op vier punten in het algemene klassement, geven present. Het is nog afwachten wat Jan Eysermans en Wim Poulmans, leiders in de Youngtimer klasse, en Guy Agten, derde in het klassement, in petto hebben. Er zijn na deze wedstrijd nog twee Classics te gaan en de keuze van de schrapresultaten die op het einde van het seizoen worden ingebracht, kan van groot belang zijn!