Home > VAS > Rallycross > In een notendop: VAS Regionaal actua

In een notendop: VAS Regionaal actua

  • 360 Suikerstreek – In Tienen was er de zege van Bart Babeliowsky en Hendrik Jaeken (Opel Astra Tourer) in de “360 minuten van de Suikerstreek”, een wedstrijd in het VAS regionaal Classic kampioenschap. Zij wonnen naast het algemene klassement ook de klasse Toertimer (de meest recente wagens). De zege in de klasse Oldtimer was voor Marcel Claes en Eddy Smeets op de Mini Innocenti (2de algemeen) en in de klasse Youngtimer voor Guy Muylle en Geert Buelens op Subaru Impreza (5de algemeen).
  • Aarova Rally – Freddy Loix en Pieter Tsjoen wonnen in Oudenaarde de Aarova Rally, een proef meetellende voor het VAS regionale kampioenschap. Ze bleven goed 18 seconden voor aan Niels Reynvoet en Jens De Splenter. Op de derde podiumtrede stonden Fred Miclotte en Nicolas Tjoen. Alle podiumgangers reden met Skoda Fabia, waarmee het Tsjechische merk hier nadrukkelijk aanwezig was. Vermelden we nog de zege in de Divisie 1-2 voor Xavier Lannoo en Filip Maes op Subaru Impreza en voor Patrick Snijers en Anton Dupan (Ford Escort) bij de Historics. Vandoolaeghe en De Ceuninck schreven de Divisie 5 (Youngtimer) op hun naam in een Mercedes 190D.
  • Rallycross – Het recente VAS regionale seizoen was een geheid succes. Het Glosso-circuit in Arendonk sluit zijn seizoen 2022, het eerste sinds lang op de “volledige omloop”, met een dagje clubraces op zaterdag 15 en zondag 16 oktober 2022. Op deze clubraces kunnen nieuwe en onervaren rijders, dames en heren (!) proeven van de rallycross competitie. Er zullen wedstrijden worden gehouden met wagens van minder dan 1600cc, meer dan 1600cc, competitiewagens en een reeks voor dames. Deze wedstrijden worden uiteraard “buiten kampioenschap” gehouden.

Foto: © 360vandesuikerstreek.be