Home > VAS > Rallysprint > VAS: Aarova Rally gaat voor de helft over de taalgrens

VAS: Aarova Rally gaat voor de helft over de taalgrens

De Aarova Rally doorzwom al heel wat watertjes. Wat begon als een rallysprint op de regionale kalender, evolueerde snel naar een heuse rally, die al in 2020 zijn weg vond naar een door covid hertimmerde BK kalender. Maar in 2021 was er geen ontkomen aan, ook niet voor de Aarova, de wedstrijd werd afgelast en nu is er de editie 2022!

(persbericht)

De tijd werd goed besteed want anno 2022 komt organisator Superstage vzw op volle sterkte terug als regionale rally, met een schitterend en onuitgegeven parcours, waarbij de helft van de wedstrijd in Frasnes-Lez-Anvaing in Henegouwen wordt verreden. De kandidatuur voor het Belgisch kampioenschap 2023, is hier wellicht niet vreemd aan. Voor de deelnemers wordt het een heel andere rally. Op zaterdagavond 1 oktober is er een ceremoniële start op de prachtige historische Markt van Oudenaarde. Op zondag 2 oktober zijn er dan drie lussen van vier klassementsproeven. De gekende “De Bruwaan”, vlakbij het servicepark en rallycentrum, en Kruisem. Deze proeven vormden al sinds het begin de ruggengraat van de Aarova Rally. Maar er zijn ook twee nieuwe proeven in Frasnes-Lez-Avaing. We citeren dan Cordes (12,40 km) en Pays des Collines (10,38 km), beiden gelegen in Henegouwen. Een regroup is voorzien in het al even rallygekke Saint-Sauveur, een locatie gekend van de 12 Uren van Ronse.

Dit alles leidt tot een uitgekiend deelnemersveld met ronkende namen die het als een eer beschouwen om in deze, van oorsprong Oost-Vlaamse rally, een goede score neer te zetten. Het deelnemersveld wordt daarbij ook nog aangedikt met een aantal gastrijders uit de Franstalige rallycompetitie. We kijken dan uiteraard naar Tim Van Parijs en Kurt Heyndricks (Porsche 997 GT3), Freddy Loix en co Pieter Tsjoen (Skoda Fabia), Frédéric Miclotte en Nicolas Tjoen (Skoda Fabia) en uiteraard Vincent Verschueren en Filip Cuvelier (VW Polo GTI R5). De tegenstand zal wellicht komen van Niels Reynvoet en Jens De Splenter. Niels heeft immers de gebruiksaanwijzing van de Skoda Fabia R5 Evo inmiddels goed onder de knie, en van Andy Lefevere en Thijs Ozeel, voor de gelegenheid op BMW 1M.