Home > F1 > F1 Spa: de top drie aan het woord

F1 Spa: de top drie aan het woord

Max Verstappen (Red Bull) domineerde het volledige race-weekend in Spa-Francorchamps en won uiteindelijk ook de race op zondag. Na afloop sprokkelden wij een reactie bij de top drie, Verstappen, Perez (Red Bull) en Sainz (Ferrari).

Foto © Jens Mommens

Max Verstappen – Red Bull

“Dit was misschien wel het meest dominante weekend uit mijn F1-carrière. De wagen was gewoon fantastisch. Ik was aangenaam verrast. We wisten dat de wagen goed was, maar zó goed hadden we niet verwacht. Hij pwas echt bij dit circuit. Op de volgende circuits op de kalender, waaronder Zandvoort, verwacht ik opneiuw een groter gevecht met Ferrari. Tenslotte wil ik nog even zeggen dat ik heel erg blij ben dat we volgend jaar opnieuw in Spa zullen rijden.”

Sergio Perez – Red Bull

“Ik ben tevreden met mijn podium plaats, maar tegelijk ook wat teleurgesteld. Door problemen met de koppeling had ik een slechte start, waardoor ik veel heb laten liggen in de eerste ronde. Na het incident tussen Alsonso en Hamilton kon ik mij gelukkig snel terug opwerken. Ook ik kan beamen wat Max zei over Spa. Het is geweldig dat er ook volgend jaar een plaatsje is op de kalender voor het circuit. De fans zijn hier zijn echt geweldig.”

Carlos Sainz – Ferrari

“Wat Red Bull vandaag heeft gepresteerd is buitenaards. Ze waren overal, in de bochten en op de rechte stukken, gewoon sneller dan ons. Beter dan mijn derde plaats zat er dus niet in. Wel ben ik wat verrast door het grote verschil tussen ons en hen. We hadden dit niet verwacht en moeten nu analyseren waarom we hier zoveel zwakker waren. Tenslotte wil ik ook het circuit en de organisatie nog bedanken voor de grote veranderingen die ze hebben doorgevoerd. Het is een van de beste circuits op de kalender en de aanpassingen hebben een nog betere show voor de fans gecreëerd. Hopelijk blijven we hier nog lang komen.”

You may also like
In een notendop: NASCAR – F1
FIA WEC Sebring: een vooruitblik op Hypercar – deel 1 met Toyota, Peugeot en Glickenhaus
In een notendop: MotoGP – GT World – F1
F1 Bahrein: Red Bull en Aston Martin in de wolken, Ferrari en McLaren in dal