Home > Circuit > TotalEnergies Spa 24: het liep vannacht ei zo na mis voor de winnaars.

TotalEnergies Spa 24: het liep vannacht ei zo na mis voor de winnaars.

Na de wedstrijd vertelde Daniel Juncadella op de persconferentie dat ze zonder het stilleggen van de wedstrijd vorige nacht waarschijnlijk niet hadden gewonnen…

“Ik wil jullie iets uitleggen waarover ik nog niet eerder sprak.” aldus Daniel Juncadella. “Net voor de rode vlag nam ik plaats in de wagen. Na enkele bochten voelde ik dat de pedaalbox los stond en ik kon het niet direct oplossen. Eigenlijk kon ik zo niet rijden. Ik probeerde het tijdens de safety car, maar ook dat lukte niet. Pas toen ik de wagen kon parkeren tijdens de rode vlag, wist ik met aanwijzingen van de mecaniciens het probleem op te lossen. Indien de wedstrijd niet was stopgezet, was het voor ons toen waarschijnlijk over en uit in de strijd om de overwinning. Verder deden we het prima. Mijn teamgenoten waren uitstekend en het team nam de juiste beslissingen.”

Jules Gounon: “Deze wedstrijd is iets speciaals. Je hebt alles nodig om te kunnen winnen: het team, de wagen, geluk. Het was onze dag vandaag. Ik won in 2017 en nu, na enkele jaren, besef ik beter hoe moeilijk het is om hier te winnen.”

Raffaele Marciello: “Ik was al verschillende keren dichtbij de overwinning maar telkens lukte het net niet, wat behoorlijk frustreerde. Alles verliep deze keer zo goed als perfect”.