Home > Circuit > TotalEnergies Spa 24: Machiels voor de derde maal

TotalEnergies Spa 24: Machiels voor de derde maal

De Hasselaar Louis Machiels heeft voor de derde maal in zijn carrière de Pro-Am Cup in de TotalEnergies 24 Hours of Spa gewonnen. De racende ondernemer deed het al eerder in 2012 en 2014 en nu tien jaar na zijn eerste zege staat hij dus voor de derde maal op het allerhoogste schavot, steeds met Ferrari.

De wedstrijd begon dramatisch voor de #52 AF Corse Ferrari van het kwartet Louis Machiels, Stefano Costantini, Andrea Bertolini en Alessio Rovera. “We ontdekten voor de start een benzinelek en het team had alle tijd nodig om de auto klaar te krijgen. Echter daardoor dienden we als laatste te vertrekken, iets wat we in 2012 ook hebben moeten doen. Andrea, die er toen ook bij was, wees me daar op en ik kreeg steeds meer vertrouwen. Ik nam bovendien de start en maakte een aantal plaatsen goed in mijn eerste rijbeurt en dat was meteen de basis van onze inhaalrace.”

Na enkele uren vond het team zijn plek terug in de top 3 van het klassement en het gevecht voor de zege kon beginnen. “Jammer genoeg vielen de tegenstanders rond het middaguur zondag weg door ongevallen en problemen en dus lag vanaf dan de weg voor de derde zege open voor ons”, gaat Machiels verder. “Maar het was echt geen makkelijke wedstrijd, onder meer door de aanpassingen aan het circuit afgelopen winter. Ik ben bijzonder trots en blij en deze zege is echt een mijlpaal. Ik besef ook dat het geen evidentie zal zijn om er nog eens tien jaar bij te doen, want dan ben ik 61 (lacht).”