Home > #Hoofdnieuws > TotalEnergies Spa 24 – H19: met tien voor de zege

TotalEnergies Spa 24 – H19: met tien voor de zege

Op dit moment is de wedstrijd al voor 50 minuten achter de safety car geneutraliseerd na een ongeval van Miguel Ramos met de Garage 59 McLaren. Er rijden nog tien wagens in dezelfde ronde als leider Nicky Catsburg in de #98 Rowe Racing BMW. Achter de Nederlander zien we Daniel Juncadella (Mercedes) op de tweede positie, gevolgd door de KCMG Porsche van het trio Laurens Vanthoor, Dennis Olsen en Nick Tandy. Ook de Aston Martin van Maxime Martin behoort nog tot dit selecte groepje op de negende plaats. Alessio Picariello zag, na een ijzersterke race, zijn auto uitvallen.

(Foto: © SRO)

Gold Cup

In de Gold Cup is het Sarah Bovy die overtuigend aan de leiding gaat. Ze heeft twee ronden voorsprong op de Sky-Tempesta  Racing Mercedes. De Inception Racing McLaren neemt de derde plaats in.

Pro-Am

De hoop op Belgisch succes rust op de schouders van Louis Machiels. Hij leidt comfortabel Pro-Am en is nog de enige Belg in koers in deze klasse. Lange tijd leek de zege voorbestemd voor de Herberth Porsche van Alessio Picariello, maar zijn teamgenoot Niki Leutwiler raakte een Lamborghini die hem inhaalde en belandde daardoor in het grind aan Campus. Wat later verloor de Porsche een achterwiel en werd achter de vangrail gezet. Deze tegenslag voor Picariello bracht de #188 Garage 59 McLaren aan kop, maar deze werd ingehaald door de teamgenoot van Machiels, Andrea Bertolini. De McLaren kreeg nadien een tik van de Sky Tempesta Mercedes en ging hard in de vangrail aan Blanchimont waardoor we zonet een lange neutralisatie kregen.

Silver Cup

In de Silver Cup gaat de strijd tussen de #99 Attempto Racing Audi, de #14 Emil Frey Racing Lamborghini en de #30 Team WRT Audi.