Home > Circuit > TotalEnergies Spa 24: Picariello reageert na opgave

TotalEnergies Spa 24: Picariello reageert na opgave

Lang zag het er naar uit dat Alessio Picariello in de Herberth Motorsport Porsche op weg was naar de zege in de Pro-Am Cup tijdens de TotalEnergies 24 Hours of Spa. Samen met Niki Leutwiler, Nico Menzel en Stefan Aust, leidde onze landgenoot tot goed zes uur voor het einde van de race in de klasse, met vooral een enorme sportieve inspanning van de Belgische ex-LMS-kampioen. Echter een losgekomen wiel maakte een einde aan de winstambities.

Foto: © SRO

Alessio Picariello greep al naast een podium op het einde van de 24 uur van Le Mans en ook in Spa liep het dus fout. Eerst ging Niki Leutwiler even van de baan en na de pitstop volgend op de schuiver, liep een achterwiel van de Porsche en was het game over. Onze landgenoot reed tot dan een zeer sterke race, met een dijk van een openingsstint en had lange tijd de snelste ronde op zijn naam.

“Ik ben erg ontgoocheld”, reageerde Picariello bij Autosportwereld.be. “Het is niet de eerste maal dit jaar dat we een zege missen en hier in Spa was het doel echt wel de zege in de klasse. Enkel dat telde voor ons. We hebben een perfecte wedstrijd gereden, zowel sportief als strategisch en ja het mag dus weer niet zijn. Ergens is dat stilaan wel frustrerend… Je moet telkens ook weer de knop omdraaien en verdergaan. Van mij mag het nu wel eens stoppen.”

Picariello rijdt zijn volgende wedstrijd einde augustus in Barcelona in het kader van de Spaanse manche van de ELMS.