Home > Circuit > FIA F2: Pourchaire met zege en aansluiting

FIA F2: Pourchaire met zege en aansluiting

Theo Pourchaire (ART) zorgde met een mooie zege voor een hernieuwde aansluiting aan de kop van het Formule 2 kampioenschap. Fittipaldi en Iwasa mochten mee op het podium.

De hoofdrace van 37 rondes op de Hungaroring werd voor de F2-deelnemers opnieuw een oefening in strategie. De strijd ging tussen de hard-soft runners of het omgekeerde alternatief. Dat betekende voor de groep van de kampioenschapsleiders dat er zo lang mogelijk kmoest worden doorgegaan op het zachte rubber om daarna een lange stint op medium te realiseren. Maar de rode Pirelli’s sleten veel verder dan werd verwacht. En zo zagen we puntenleider Drugovitch (MP Motorsport) al in de achtste ronde de pits opzoeken. De andere zegekandidaten, waaronder Pourchaire, moesten zijn voorbeeld volgen. De beste zaak werd gedaan door de jonge Enzo Fittipaldi, die de Charouz lang buiten hield op compleet versleten banden, maar zich achteraf wel beloond zag met een tweede plaats, die hij niet meer zou afstaan. Een andere strategie was deze van Iwasa (Dams), die zowel op zacht als op medium het volle pond gaf en op schijnbaar aan flarden gereden banden toch nog grip en snelheid vond, en de derde plaats pakte.

De beste man van de alternatieve strategie bleek Frederik Vesti (ART), die strandde aan de voet van het podium, maar zonder een penalty van vijf seconden (voor het hinderen van Vips), toch nog andere dingen had kunnen hopen. En de verliezers waren duidelijk Felipe Drugovitch en Logan Sargeant (Carlin). De Braziliaan verkeek zich volledig op de degradatie van zijn banden en kon met moeite vasthouden aan een negende plaats, de Amerikaan bleef misschien net iets te lang buiten en kon niet meer voorbij de tiende plaats.

Onze landgenoot Amaury Cordeel reed voor Van Amersfoort een degelijke race, waarbij hij zeer lang buiten bleef op de mediums (hij was de laatste om te pitten) en tijdens zijn stint toch meekon in het ritme van de veel snellere rijders. Na zijn verplichte pitstop viel hij terug naar een achttiende plaats maar zette nog wel enkele snelste rondes neer.

Voor de Formule 2 volgt nu een zomerpauze, tot de belangrijke driedubbele affiche met Spa, Zandvoort en Monza. In het kampioenschap houdt Drugovitch de leiding met 180 punten, voor Poourchaire (159) en Sargeant (119). Fittipadi volgt met 100 punten.