Home > #Hoofdnieuws > FE Londen: Jake Dennis voor tweede keer dit weekend op pole

FE Londen: Jake Dennis voor tweede keer dit weekend op pole

Jake Dennis zal voor de tweede keer dit weekend starten vanop polepositie. De Andretti rijder was de snelste in groep A en reed ook tijdens de duels hele goede tijden. Hij won deze achtereenvolgend van Sébastien Buemi (Nissan), António Félix da Costa (DS Techeetah) en Lucas di Grassi (Venturi). Di Grassi zal starten vanop plaats twee.

De grootste verassing is Antonio Giovinazzi (Dragon). De ex-formule 1 rijder zette de tweede snelste tijd neer tijdens de groepskwalificaties van groep B. Daarna was hij 0.043 seconden sneller dan Nyck de Vries (Mercedes) tijdens het eerste duel. In het tweede duel moest hij echter de duimen leggen tegen di Grassi. De Braziliaan was hier drie tienden sneller. Al bij al een monsterprestatie voor de Italiaan die al het ganse seizoen achterop hinkt.

Stoffel Vandoorne (Mercedes) had dan weer minder geluk vandaag. Onze landgenoot was bij de top vier tijdens de eerste poging, maar verremde zich tijdens het ingaan van zijn tweede run. Hij wist hierdoor zijn tijd niet meer te verbeteren en moest genoegen nemen met een zevende tijd in de eerste groep van elf rijders. De Belg zal starten vanop plaats dertien. Ook de twee andere kanshebbers op het kampioenschap zullen moeten knokken voor punten. Mitch Evans (Jaguar) start op plaats veertien en Mortara (Venturi) op plaats zeventien.

Uitslag kwalificaties ronde 14 – Londen © FIA Formula E
You may also like
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten
Formula E Hyderabad: Jean-Eric Vergne wint in India