Home > F1 > F1 Silverstone: voorbeschouwing

F1 Silverstone: voorbeschouwing

De Formule 1 reist dit weekend af naar Silverstone voor de tiende race van het seizoen 2022. Hier is het volledige schema voor de Britse Grand Prix van 2022.

Foto ©: F1

Max Verstappen leidt het kampioenschap met 46 punten voorsprong op Red Bull-teamgenoot Sergio Perez, met de Ferrari van Charles Leclerc op nog eens drie punten achterstand. In de constructeursstand heeft Red Bull een voorsprong van 76 punten op Ferrari opgebouwd.

Silverstone staat bekend als een van de snelste circuits op de Formule 1-kalender en inhalen is er gemakkelijk voor de rijders. Historische bochten als Maggotts, Becketts en Abbey bieden de rijders elk jaar weer grote uitdagingen. Terwijl de rijders in sector één een bochtig gedeelte tegenkomen, heeft de tweede sector een lang recht stuk. In de laatste sector moeten de rijders veel snelheid maken om de finish te halen.

De Formule 1-teams zullen vrijdag te maken krijgen met neerslag. Wat hen geen ideale voorbereiding zal geven voor de rest van het weekend. De situatie is niet te vergelijken met zaterdag en zondag, wanneer het droog lijkt te blijven. De temperaturen zullen hooguit rond de twintig graden Celsius zijn.

Volledig tijdschema:

VrijdagEerste vrije training14:00
VrijdagTweede vrije training17:00
ZaterdagDerde vrije training13:00
ZaterdagKwalificatie16:00
ZondagRace16:00