Home > F1 > F1 Silverstone: Bottas snelste in natte vrije training

F1 Silverstone: Bottas snelste in natte vrije training

Op vrijdag stond de eerste vrije training op het programma in de Grand Prix van Groot-Brittannië. Doordat het regende op Silverstone, had slechts de helft van de rijders een tijd neergezet. Uiteindelijk was het Valtteri Bottas (Alfa Romeo) die de snelste was, voor thuisrijder Lewis Hamilton (Mercedes) en Carlos Sainz (Ferrari). Later op de dag volgt nog de tweede vrije training.

Foto ©: Alfa Romeo

Het waren geen makkelijke omstandigheden op het circuit van Silverstone. De temperatuur was slechts zeventien graden en het regende. Gelukkig kwam na een kwartier de zon erdoor. Intussen was het Carlos Sainz die de eerste snelle tijd neerzette. De Spanjaard was sneller dan Valtteri Bottas en Kevin Magnussen (Haas). Kort voor halfweg waren er maar acht rijders die een tijd hadden neergezet. Alle rijders hadden wel al een ronde gereden, behalve Mick Schumacher (Haas). Maar dat was geen probleem voor de Duitser. In zijn eerste ronde ging Schumacher meteen naar de vierde positie.

Iets na halfweg de eerste vrije training begon het weer wat te druppelen op Silverstone. Dat zorgde voor weinig actie op de baan en kregen de fans maar weinig waar voor hun geld. Met nog een kwartier op de klok had Carlos Sainz nog steeds de snelste tijd, voor Valtteri Bottas en Charles Leclerc, die naar de derde plaats was geklommen. Lewis Hamilton was kort voor het einde de enige man op de baan en wou voor eigen publiek toch nog een tijd neerzetten. De Brit reed naar de zevende tijd.

Vijf minuten voor het einde van de eerste vrije training vergezelde Valtteri Bottas zijn ex-teamgenoot op de baan. Met een tijd van 1.42.249 nam hij de snelste tijd over van Carlos Sainz. Een eventloze eerste vrije training werd ook vroegtijdig beëindigd nadat Lance Stroll (Aston Martin) voor een rode vlag zorgde.