Home > #Hoofdnieuws > Indy 500: Ericsson in ultieme sprint

Indy 500: Ericsson in ultieme sprint

De beroemdste race van het jaar in de States ging naar Marcus Ericsson. De Zweed won met zijn Chip Ganassi Dallara-Honda de 500 mijl van Indianapolis.

foto: ©indycar.com

Het werd een editie waarbij heel wat protagonisten gewoonweg niet in het stuk voorkwamen. Ericsson, bijgenaamd “Sneaky Swede”, deed zijn naam alle eer aan. Ericsson bleef voor het grootste deel van de race op de achtergrond, zij het in de buurt van de kopgroep, maar werkte zich in de slotfase naar voren en won in een ultieme sprint in de laatste twee rondes het gevecht van Pato O’Ward (McLaren-Dallara-Chevy) en Tony Kanaan (Ganassi-Dallara-Honda).

Een crash van Jimmie Johnson in de 194ste van de 200 rondes deed de organisatie besluiten om de rode vlag te trekken en zo te vermijden dat de race onder safety car zou eindigen. Het gaf bij de herstart, met nog twee ronden te gaan, de kans aan Pato O’Ward om nog een aanval te plaatsen op Ericsson, maar de Zweed hield het hoofd koel en sloot de deur voor O’Ward. Toen Sage Karam dan crashte werd de full course yellow uitgehaald en viel het uiteindelijke verdict. Ericsson mag nu aanschuiven in de eregalerij van de mythische 500 mijl. Met deze zege gaat Ericsson ook naar de leiding in de tussenstand van het kampioenschap.