Home > Circuit > Porsche Supercup: twee op een rij voor Larry ten Voorde

Porsche Supercup: twee op een rij voor Larry ten Voorde

Foto ©: Porsche

Vorig jaar werd hij nog de vierde Nederlandse winnaar in de Porsche Mobil 1 Supercup in Monaco en dit jaar werd Larry ten Voorde de eerste Nederlander die de de Cup twee keer op een rij won. De Twentse rijder maakte er een galavoorstelling van: pole-position, een onbedreigde start-finishzege en de snelste raceronde. Daarmee neemt hij ook de leiding in het rijdersklassement over.

De Grand Prix van Monaco, een van de weinige stratencircuits op de kalender van de Formule 1, betekent voor rijders en teams veel improviseren in vergelijking met permanente circuits, waar alle infrastructuur voor het raceweekeinde aanwezig is. De Porsche Mobil 1 Supercup vormt daarop geen uitzondering. Het tijdschema is anders: de vrije training vond al op donderdag plaats, de kwalificatie werd op vrijdag gereden, terwijl de zaterdag voor de Porsche Mobil 1 Supercup volledig vrij was. 

Na de hervatting door een rode vlag in de kwalificatie, reed Larry ten Voorde een tijd van 1:34,500 minuten en behaalde daarmee de pole-position. Rudy van Buren kwalificeerde zich als tiende en voerde daarmee een kwartet Nederlanders aan: achter hem volgden Morris Schuring, Jaap van Lagen en Loek Hartog op de plaatsen elf tot en met dertien.

Onbedreigde zege

Hoewel er voor de racedag regen voorspeld was, kon de wedstrijd op zondag rond het middaguur toch bij droge omstandigheden gereden worden. Bij de start nam Larry ten Voorde direct de leiding, voor Dorian Boccolacci en Laurin Heinrich. Verder op het circuit ging het mis: de Fransman Stéphane Denoual verloor in de bocht voor het ingaan van de tunnel de controle over zijn auto en belandde in de afgrenzing. Daarop stuurde de wedstrijdleiding de safety car de baan op, die de auto’s vier ronden lang aanvoerde. Bij de herstart in de vijfde ronde gaf Larry ten Voorde aan de leiding gelijk flink gas en sloeg zo een klein gaatje, dat hij in de loop van de wedstrijd steeds verder uitbouwde. Die voorsprong gaf hij niet meer weg.

Ten Voorde reed onbedreigd zijn eerste overwinning van het seizoen en zijn tweede opeenvolgende zege in Monaco naar huis. Boccolacci en Heinrich vergezelden de Nederlander op het podium. “Het zag er misschien gemakkelijk uit, maar dat was het niet: ik moest de hele tijd vol geconcentreerd blijven en ik heb geprobeerd om een zuivere lijn te blijven rijden”, zei Larry ten Voorde.