Home > Circuit > In een notendop: F4 Spanje – F4 UK – GB3

In een notendop: F4 Spanje – F4 UK – GB3

  • F4 Spanje – Nikola Tsolov (Campos) werd de grote slokop in de manches van het Spaanse Formule 4 kampioenschap op Jerez, met twee poles en twee zeges in de drie wedstrijden. Enkel Tymoteusz Kucharczyk (MP Motorsport) kon in de openingsace van het weekend Tsolov afhouden voor de zege. Onze landgenoot Jef Machiels (Monlau) haalde in de drie races respectievelijk een 15de, 24ste en 23ste plaats. Tsolov leidt het kampioenschap met 90 punten, voor Kurcharczyk (79).
  • F4 UK – Alex Dunne (Hitech GP) legde de basis voor een succesvol weekend met de zege in de openingsrace van het weekend voor de Britse Formule 4 op Thruxton. Het was Aiden Neate die in de reverse grid race de dubbel verzorgde voor Phinsys by Argenti, voor Daniel Guinchard. Dunne verstevigt zijn positie als leider in het kampioenschap.
  • GB3 – Het Britse Formule 3 kampioenschap, dat voortaan als GB3 door het leven gaat, zag zeges voor Bryce Aron (Hitech GP), Callum Voisin (Carlin) en Max Esterson (Douglas Motorsport). Joel Granfors (Fortec) leidt er het kampioenschap.

foto: ©fiaformula4.com