Home > F1 > F1 Monaco: reacties na de race

F1 Monaco: reacties na de race

Foto ©: F1

Vandaag stond de GP van Monaco op het programma. Het was een eventvolle race die Sergio Perez (Red Bull) uiteindelijk won. Dit zeiden de rijders nade race.

Red Bull – “Toen we zagen dat het ging regenen, was het belangrijk dat we goed aan de race begonnen en geen fouten maakten”, vertelt winnaar Sergio Perez. “Het kan heel snel veranderen in zo’n race, dus ik ben meer dan tevreden dat ik deze Grand Prix winnend kon aflsuiten. Het is een droom die uitkomt.”

“Ik heb mijn best gedaan en er het maximale uitgehaald”, laat Max Verstappen na afloop van de race weten. “Door de rode vlag tijdens de kwalificatie gisteren moest ik als vierde starten, maar we hebben het als team erg goed gedaan met de strategie zodat we uiteindelijk voor de Ferrari’s konden komen. Het hele team kan erg tevreden zijn met dit resultaat op een hectische zondag. Ik had gisteren niet verwacht mijn puntenvoorsprong uit te breiden, dus dat is erg positief.”

Ferrari – “Ik had het gevoel dat we alles gedaan hebben wat we moesten doen. We bleven geduldig op de regenbanden, we hebben het goed gedaan door naar de slicks te gaan”, zei Carlos Sainz. “Vastzitten achter een ronde auto kostte me vandaag de racezege, dus je kunt de frustratie begrijpen, want een schone out lap zou me vandaag de racezege hebben bezorgd, maar het is hoe deze sport soms is.”

“Het was een absolute ramp vandaag”, vertelde een boze Charles Leclerc. “We hadden de overwinning in onze handen. We waren bezig aan een sterke race en dan moesten Carlos (Sainz) en ik plots na elkaar naar de pitstop. Dus ik versta het echt niet, ik heb nood aan uitleg. Het was duidelijk de verkeerde keuze, we moeten beter doen.”

Mercedes – “De vertragingen maakten het niet makkelijk om de concentratie te behouden. Ik vond ons wel sterk op de harde banden, maar het laatste deel op de medium banden was zeer moeilijk”, vertelde George Russell. “Ik ben wel meer dan tevreden dat de race erop zit, want het was echt moeilijk.”

“Dat was een van die dagen in Monaco – het grootste deel van de race vastzitten achter andere auto’s en op het einde gewoon cruisen, maar niet in staat om in te halen. Het is een zwaar weekend geweest en ik had een paar ongelukkige situaties, zoals de rode vlag in de kwalificatie”, vertelde Lewis Hamilton.

McLaren – “Het was nog steeds onzettend lastig voor mij met mijn ontstoken amandelen”, vertelt Lando Norris. “Zeker in het begin op het natte circuit was het ongelooflijk moeilijk, maar eenmaal het weer droger werd, kwam ik beter in de race. Ik ben nu wel blij dat ik eindelijk een week kan rusten, want ik voelde me nog geen 100 percent.”

Alpine – “Het blijft de GP van Monaco, dus zelfs in een chaotische race eindig je als zevende als je als zevende start”, vertelde Fernando Alonso. “Het was een zeer moeilijke race, maar ik ben wel tevreden.

“Deze race was heel moeilijk”, vertelde Esteban Ocon. “Ik had het gevoel dat ik goed reed op vrijdag en zaterdag en de auto was ook goed, dus het is zeer frustrerend om pas als twaalfde te eindigen vandaag.”

Aston Martin“Ik ben tevreden dat we niet met lege handen naar huis gaan. We hadden heel veel problemen op de natte banden”, vertelt Sebastian Vettel. “We kwamen er wat beter in toen de race vorderde, dus uiteindelijk is het goed dat we punten kunnen meenemen.”

Williams – “Het was een lastige dag en ook van mijn kant was het een beetje een slordige prestatie. De omstandigheden zorgden ervoor dat het een hele uitdaging was om de remmen in de juiste stand te krijgen, met alle variatie die een opdrogende baan met zich meebrengt en de rode vlaggen“, vertelde Alex Albon.

“Natte omstandigheden zijn altijd lastig en nog lastiger op een stratencircuit als Monaco. Het was een zeer uitdagende race en nadat we al vroeg hadden gepit, kwamen we los van de achterkant van het peloton, maar we hadden wel een goed tempo op de tussenband”, zei Nicholas Latifi.

AlphaTauri – “Ik heb wel genoten van de race om eerlijk te zijn. Het was een entertainende race en spannend vanuit de auto”, vertelde Pierre Gasly. “We zijn erin geslaagd om enkele auto’s te passeren, want zeker niet evident is op dit circuit. Het is jammer dat ik geen punten heb kunnen scoren, maar uiteindelijk kan ik ook niet ontevreden zijn.”

“Het was een frustrerende dag, ik had geen goede start en stond op de zestiende plek voor de rode vlag. Het tempo van de auto was ok in de race, we gokten een beetje op de medium band voor de herstart en helaas betaalde die strategie zich vandaag niet uit”, zei Yuki Tsunoda.

Haas – “We hadden een of ander probleem met de power unit, dus moesten we de auto aan de kant zetten – daar konden we helaas niets aan doen. Ik dacht echt dat ons tempo in de race goed was, gezien het feit dat we op een volledig natte baan op een droge lijn reden“, vertelde Kevin Magnussen. “Ik had Gasly achter me kunnen houden tot ons probleem zich voordeed en ik was Bottas aan het naderen. Het zou echt spannend zijn geweest rond de pitstops om te zien wat er had kunnen gebeuren.

“Ik voel me goed, het is heel vervelend. Qua tempo zaten we er zeker goed bij en het is gewoon een kwestie van bij de les blijven – helaas lukte me dat niet. Het tempo voelde goed aan en het voelde alsof we konden aanvallen en pushen”, zegt Mick Schumacher. “Helaas ging ik iets te wijd, waarschijnlijk zo’n 10 centimeter aan het eind, en dat is genoeg om alle grip te verliezen die je dacht te hebben en het resultaat is wat er gebeurde.”