Home > F1 > F1 Monaco: Sergio Perez wint eventvolle editie

F1 Monaco: Sergio Perez wint eventvolle editie

Foto ©: Red Bull

Vandaag stond de GP van Monaco op het programma. Er kwam een uitgestelde start en nogmaals een rollende start door een zware crash, maar uiteindelijk mocht Sergio Perez (Red Bull) zich de winnaar noemen. De Mexicaan won voor Carlos Sainz (Ferrari) en Max Verstappen (Red Bull). Verstappen blijft ook leider in het kampioenschap.

De GP van Monaco begon meteen met een valse noot. Door de zware neerslag kwam er een rode vlag, waardoor de rijders niet op de baan mochten. Even na vier uur kon de race eindelijk van start gaan. De eerste twee ronden werden achter de safety car gereden en Nicholas Latifi (Williams) en Lance Stroll (Aston Martin) raakten toch de vangrails. Grote problemen bleven voorlopig uit, dus de race ging goed van start. De vier tenoren van Ferrari en Red Bull wisselden al snel naar de harde band en het was Sergio Perez die de leiding nam. Kort daarna crashte Mick Schumacher (Haas) ontzettend hard in de zwembadsectie, want de motor, versnellingsbak en achtervleugel waren van de auto afgebroken. Gelukkig was Schumacher in orde, maar het zorgde wel opnieuw voor een rode vlag.

Rollende herstart

De race werd met vijftien minuten uitgesteld en opnieuw vond er een rollende start plaats. Bij de herstart stonden er nog 45 minuten op de klok. De rijders konden achter de safety car weer op het circuit en in ronde 33 was de GP van Monaco eindelijk weer onderweg. Perez stond nog steeds aan de leiding, voor Sainz, Verstappen en Leclerc (Ferrari). Monaco is een ontzettend moeilijk ciruit om iemand te passeren en de wedstrijdleiding besliste ook dat de omstandigheden niet goed genoeg waren om DRS te mogen gebruiken. Gelukkig voor de rijders werd die beslissing even later weer tenietgedaan. Sergio Perez liet het tempo iets zakken, waardoor Carlos Sainz nog maar iets meer dan één seconde achterstand had. Max Verstappen zat daar ook één seconde achter en dat was ook het geval voor Charles Leclerc.

Spannende laatste minuten

Er gebeurden geen veranderingen bovenaan, maar Carlos Sainz kwam wel ontzettend dicht, waardoor de laatste twaalf minuten nog spannend werden. Ondertussen zat de top vier binnen de drie seconden van elkaar, George Russell (Mercedes) moest afhaken, maar zat wel veilig op plek vijf. Yuki Tsunoda (AlphaTauri) reed even rechtdoor in Ste, maar er was uiteindelijk weinig aan de hand. Er stonden nog vijf minuten op de klok, maar een echte aanval kregen we niet meer. Sergio Perez mocht zichzelf de winnaar noemen van de GP van Monaco, Carlos Sainz werd tweede en Max Verstappen mocht mee op het podium als derde. Charles Leclerc had er een goed weekend opzitten in zijn thuisrace, maar moest nu wel tevreden zijn met plek vier.

Deze uitslag zorgde voor weinig veranderingen in het klassement. Max Verstappen was nog steeds de leider voor Charles Leclerc en Sergio Perez. Carlos Sainz deed wel een goede zaak met zijn tweede plek en ging voorbij George Russell in het klassement. Red Bull deed ook een goede zaak in het constructeurkampioenschap met hun eerste en derde plaats.