Home > F1 > F1 Monaco: Ferrari in protest tegen Red Bull

F1 Monaco: Ferrari in protest tegen Red Bull

Foto ©: Red Bull

Ferrari heeft protest aangetekend tegen Formule 1-rivalen Sergio Perez en Max Verstappen (Red Bull) omdat hij de pitlane-uitgangslijn leek te overschrijden op weg naar zijn derde plaats in de Grand Prix van Monaco.

Verstappen had in de 22ste ronde gepit voor slicks toen hij op de nog vochtige baan als derde naar voren kwam, snel rijdend om Ferrari-titelrivaal Charles Leclerc voor te blijven. Maar toen hij uit de pitstraat kwam, slipte zijn Red Bull en terwijl hij corrigeerde, reed hij in de richting van de gele lijn die rijders niet mogen overschrijden.

Beelden van het incident van Verstappens onboard camera werden getoond tijdens de GP van Monaco en leken te laten zien hoe hij eroverheen reed, maar het beeld verdoezelde hoe dichtbij zijn wielen kwamen. De zaak leek niet door de FIA te zijn onderzocht. Perez was ook gestopt in de 22ste ronde en toen hij de pits uitkwam, had hij ook een schuiver die hem richting de lijn stuurde.

De FIA maakte later bekend dat beide Red Bull-coureurs naar aanleiding van het incident door de stewards zijn gedagvaard. Het protest kwam nadat Ferrari-teambaas Mattia Binotto zei dat hij geloofde dat Verstappens acties tegen de regels waren geweest. “Als Ferrari zijn we teleurgesteld omdat we denken dat er een duidelijke overtreding van de regels was op de twee Red Bulls voor het gaan op de gele lijn bij het verlaten van de pits“.