Home > F1 > F1: stand van zaken

F1: stand van zaken

Foto ©: F1

Het Formule 1-seizoen is voor een derde verstreken, dus we krijgen al een mooi beeld van wie er zal meedoen voor de wereldtitel, wie er verrast en wie er tegenvalt.

Op kop vinden we de regerende wereldkampioen Max Verstappen (Red Bull). De Nederlander won al viermaal dit seizoen en staat negen punten voor Charles Leclerc (Ferrari). De Monegask won de eerste en derde race van het seizoen, maar behaalde sindsdien slechts één podiumplaats, een tweede plek in Miami. Door zijn overwinning in Monaco, staat Sergio Perez (Red Bull) op slechts zes punten van Leclerc en vijftien punten van Max Verstappen.

Na Sergio Perez is er al een gat van 26 punten met George Russell (Mercedes). De Brit rijdt een sterk seizoen en haalde al tweemaal het podium. Carlos Sainz (Ferrari) kon tevreden zijn met zijn tweede plaats in Monaco en is nu nog maar één punt verwijderd van George Russell. De teamgenoot van Russell, Lewis Hamilton, kent een moeilijk seizoen. De zevenvoudige wereldkampioen staat op 33 punten van Sainz en moet eerder achterom kijken, want zijn landgenoot Lando Norris (McLaren) staat op amper twee punten van Hamilton. Die andere McLaren-rijder, Daniel Ricciardo, kent ook een moeilijk seizoen. De Australiër werd vorig jaar achtste in de stand, maar heeft dit seizoen nog maar elf punten verzameld en staat gedeeld elfde met Yuki Tsunoda (AlphaTauri).

Bij de constructeurs staat Red Bull aan de leiding. Het Oostenrijks teams staat 36 punten voor op Ferrari, Mercedes volgt al op 101 punten. Binnen twee weken staat de GP van Azerbeidzjan op het programma.