Home > Electric > In een notendop: ETCR Pau

In een notendop: ETCR Pau

Foto: © FIA ETCR / tekst: Jens Brandt en Jaron Demeyere

  • Maxime Martin (Romeo Ferraris) – Onze landgenoot Maxime Martin had door zijn vierde plaats in de kwalificatie geplaatst voor kwartfinale 2 in de Fast Pool. Deze kon hij winnen en hiermee stoot hij dus door naar halve finale 1. Omdat hij in deze sessie zit, is hij al zeker van een top 3 startplaats voor de finalerace. Morgen start zijn halve finale om 8u05.
  • Kwartfinale 1 Fast Pool – Jean-Karl Vernay (Hyundai) won de eerste kwartfinale in Pau. De Fransman liet de twee Cupra van Tom Blomqvist en Adrien Tambay meteen achter zich en ze zagen hem niet meer terug. Door de overwinning van Vernay, plaatst hij zich samen met plaats twee Blomqvist voor halve finale 1, Tambay mag samen met plaatsen twee en drie van kwartfinale 2, Norbert Michelisz (Hyundai) en Luca Filippi (Romeo Ferraris), naar halve finale 2 (morgen om 8u21).
  • Kwartfinale 1 Furious Pool – De eerste kwartfinale van de Furious Pool was al na één bocht beslist. Na contact tussen Mikel Azcona (Hyundai)en Giovanni Venturini (Romeo Ferraris), kon Mattias Ekström (Cupra) alleen wegrijden. Venturini moest na de botsing zijn wagen aan de kant zetten en kon niet meer verder. Omdat Azcona wel nog doorkon, maar in de pits moest komen, had de Zweed vrij spel. Net zoals in de Fast Pool gaat de top twee door naar halve finale 1 (10u30) en Venturini kan nog vechten voor de vierde plek in halve finale 2 (10u46).
  • Kwartfinale 2 Furious Pool – In de laatste kwartfinale van de dag verliep de start zonder incidenten, maar voor Jorid Gene (Cupra) startte hij wel niet goed, waardoor hij naar de laatste plaats viel. Hierdoor moest hij terugvechten en bleef hij een eind in gevecht met Kevin Ceccoon (Hyundai), die hij wel voorbij geraakte, maar dit zorgde er wel voor dat Bruno Spenger (Romeo Ferraris) kon wegrijden en niet meer gegrepen kon worden. Morgen zal Spenger dus Ekström en Azcona vergezellen in halve finale 1. De andere twee rijders zullen samen met Venturini in halve finale 2 strijden om de plekken vier tot zes voor de finale (18u51).