Home > Circuit > In een notendop: WTCR – ETCR

In een notendop: WTCR – ETCR

Foto: © Cyan Racing / tekst: Jaron Demeyere

  • Vrije training 1 WTCR – In de eerste vrije training van het seizoen reed Santiago Urrutia (Cyan Racing) naar de snelste tijd in Pau. De Uruguayaan die voor Lynk & Co uitkomt, was een halve seconde sneller dan zijn teamgenoot Yann Ehrlacher. De Argentijn Nestor Girolami (Münnich Motorsport) vervolledigde de top drie.
  • Gilles Magnus – Ook in de WTCR rijdt er een Belg mee. Gilles Magnus (Audi) reed naar een 12de plek in Pau. Daarmee was hij enkele tienden trager dan zijn ploeggenoot Nathanael Berthon.
  • Verder verloop weekend WTCR – Om 14u50 volgt er nog een tweede Vrije Training van opnieuw een half uur. Daarna start om 17u30 de driedelige kwalificatie voor de races op zondag. De eerste race (13u30) duurt 30 minuten + één ronde en gebruikt als startopstelling de grid van in Q2, maar de top 10 is omgedraaid. Race 2 (17u10) duurt 25 minuten + één ronde en gebruikt als startopstelling de resultaten na Q3.
  • Kwalificatie Furious Pool – Na twee kwalificatiesessies in Pau was de Zweed Mattias Ekström (Cupra) de snelste. Met een tijd van 1’21”282 was hij een halve seconde sneller dan de Spanjaard Mikel Azcona (Hyundai). Giovanni Venturini (Romeo Ferraris) was de laatste die zich kwalificeerde voor de eerste kwartfinale. De andere drie rijders; Bruno Spengler (Romeo Ferraris), Kevin Ceccon (Hyundai) en Jordi Gene (Cupra) plaatsten zich voor kwartfinale 2.
  • Verder verloop weekend ETCR – na deze kwalificatie begint er een toernooi om de startgrid voor de race van zondag te bepalen. De beste drie rijders (kwartfinale 1 / 20u15) en traagste drie (kwartfinale 2 / 20u31) van de kwalificatie rijden in een twee races van acht minuten tegen elkaar. Hierna gaat de top twee van de eerste race en de beste van de tweede door naar halve finale 1 en de andere drie naar halve finale 2. Deze gaan door op zondag om 10u30 (HF1) en 10u48 (HF2) en duren ook acht minuten. De uitslag van de halve finales bepalen de startgrid voor de race van een kwartier om 18u51.