Home > Electric > In een notendop: ETCR

In een notendop: ETCR

Foto: © FIA ETCR

  • Maxime Martin (Romeo Ferraris) – Onze landgenoot had zich door zijn overwinning in kwartfinale 2 van de Fast Pool geplaats voor de halve finale 1. Hierin nam hij het op tegen de twee Cupra van Adrien Tambay en Tom Blonqvist. Na een mindere start was hij meteen op achtervolgen aangewezen en kon hij het niet meer goedmaken, waardoor hij derde eindigde. Tambay vertrok dan juist wel goed en pakte de leiding die hij niet meer afgaf.
  • Halve finale 2 Fast Pool- In de andere halve finale van de Fast pool namen de twee Hyundai, Norbert Michelisz en Jean-Karl Vernay, en Luca Filippi (Romeo Ferraris) het tegen elkaar op. Ook hier vertrok de Romeo Ferraris niet goed en moest meteen de schade proberen te beperken. In de tweede ronde zette Filippi de aanval in op Vernay en de Italiaan pakte de tweede plaats. In de laatste ronde deed Vernay op dezelfde plaats hetzelfde en hij heroverde de tweede plaats van Filippi. Door al dat vechten was Michelisz een beetje weggereden en kon hij de tweede halve finale winnen. De Super Final van de Fast Pool vindt straks om 14u18 plaats. Alle zes de wagens zullen daar in één race strijden voor de overwinning en gebruiken de uitslagen van de halve finales als startgrid, met halve finale 1 vooraan en dan halve finale 2.
  • Halve finale 1 Furious Pool – De eerste halve finale van de Furious Pool stond er geen maat op Mattias Ekström (Cupra). Nadat de kampioen van vorig jaar goed weggeraakte , was duurde het gevecht voor plek twee de volledige drie ronden, waardoor de overwinning voor de Zweed nooit in het gedrang kwam. De Romeo Ferraris van Bruno Spengler kwam ook goed weg en nam de tweede plaats over van Mikel Azcona (Hyundai). De Spanjaard probeerde wel om zijn tweede plek terug te nemen, maar op dit smalle parcours is dat heel moeilijk en uiteindelijk slaagde hij er niet in.
  • Halve finale 2 Furious Pool – Het laatste duel dit weekend in Pau met drie rijders was halve finale 2. Hierin kwam iedereen goed weg en had Giovanni Venturini (Romeo Ferraris) het voordeel door zijn polepositie. Jordi Gene (Cupra) en Kevin Ceccon (Hyundai) hadden in de eerste bocht een klein duelletje waardoor ze beide, maar Ceccon iets meer, tijd verloren. Omdat er maar drie ronden zijn in deze race, veranderde er niks meer aan de posities. Net zoals in de Fast pool is er een Super Final voor de Furious Pool en deze vindt plaats om 18u51.