Home > Historic > Events > Historic: Belgen presteren goed in Tour Auto

Historic: Belgen presteren goed in Tour Auto

De tweede etappe van de Tour Auto 2022 verbond La Baule met Limoges, met twee proeven op het programma, maar ook races op het circuit van Val de Vienne. De Belgen bleven schitteren.

foto: ©boutsenclassiccars.com

In het algemeen klassement blijft Thierry Boutsen, samen met de Fransman Hervé Ordioni, het uitstekend doen met de Shelby Cobra Gipimotor. In Le Vigeant vocht de ex-F1-coureur op woensdag een boeiend duel uit met Olivier Muytjens, op de Shelby Cobra Daytona HY Racing. Op donderdagavond, bij aankomst in Bordeaux, noteerde Boutsen 1’52” voorsprong op Raphaël Favarro (Lotus Elan 26 R). Damien Kohler, aan het stuur van die de andere Cobra Gipimotor. ligt op de derde plaats.

De andere Belgen dan. Muytjens en Pineau staan als vijftiende in het voorlopig algemeen klassement, Christophe Van Riet en Jérémy Lancksweert (Ferrari 365 GTB/4) blijven dominant in Groep G, voor de Zwitser Urs Beck (Porsche 911 2.3 ST). Een andere Belg, Emile Breittmayer (Ford Escort MK1), die aan de leiding stond van de categorie HI, moest op donderdag opgeven.

In Regularity namen Jean-Jacques Martens en Aswin Pyck (Volvo PV444) op woensdag de leiding en breidden op donderdag hun voorsprong verder uit tot 29 punten op de Argentijn Sucari (Porsche 356 A) en 30 punten op het vrouwelijke team Inès Allard en Caroline de Villaucourt (Aston Martin DB2). Een tiende plaats in groep HI is er voor Christian Bernard, aan de zijde van de Fransman Pahin meerijdt in een BMW 2002 Tii en op de 25ste positie zien we het duo Thise-Thise (ook weer op Shelby Cobra).