Home > Historic > Events > Historic: de Tour Auto 2022 is van start

Historic: de Tour Auto 2022 is van start

Na twee moeilijke jaren waarin het evenement uitzonderlijk in september plaatsvond, keren de zaken terug naar normaal voor de Tour Auto in 2022. De 31ste editie startte dinsdag in Parijs.

foto: ©tourauto.com

De Tour Auto, een verwijzing naar de Tour de France, ontstond in de vorige eeuw en net als de wielrenners doorkruisen de deelnemers Frankrijk. Het evenement verdween in de jaren tachtig maar de Peter Auto-groep nam het bedrijf over en herstelde de ​​”Tour Auto” in ere. Dit jaar zijn we toe aan de 31ste editie.

In 2022 is het thema van de Tour Auto voornamelijk de naoorlogse periode, vanaf 1951. We kunnen wagens verwachten als de Delahaye 235, Ferrari, Fiat 8V, Gordini-trays, Jaguar Type C, Osca, maar ook modernere modellen als BMW M1 Procar, BMW 3.0 CSL, Ferrari 365 GTB/4 of Ferrari Daytona (waarvan liefst 7 exemplaren zullen deelnemen).

De Tour Auto vertrok dinsdag in alle vroegte vanuit Parijs en diverse circuits en regelmatigheidstrajecten dienen te worden afgelegd door de meer dan 230 deelnemers. Het Le Mans Bugatti circuit, Val-de-Vienne en Nogaro staan op het programma. Na 2000 km langs de westelijke landshelft in Frankrijk (met passages in La Baule, Limoges, Bordeaux en Pau) gaat het richting finish in Andorra, waar de deelnemers op 30 april verwacht worden.

In een eerste tussenstand leidt onze landgenoot en F1 legende Thierry Boutsen met de Shelby Cobra van het team Gipimotor.