Home > Historic > Events > Historic: driemaal Belgische winst in Tour Auto 2022

Historic: driemaal Belgische winst in Tour Auto 2022

In Andorra, in het hart van de Pyreneeën, was er zaterdag de finish van de Tour Auto 2022. Het werd een Belgische triomf met een driedubbele overwinning!

foto: ©boutsenclassiccars.com

In VHC, de belangrijkste categorie, was er de zege van ex-F1 coryfee Thierry Boutsen, bijgestaan door de Fransman Hervé Ordioni Op de Gipimotor Shelby Cobra). Boutsen haalde het voor de Zwitser Raphaël Favaro (Lotus Elan 26R) en de Fransman Damien Kohler (Shelby Cobra). Een veertiende eindplaats was er voor Olivier Muytjens en Brice Pineau (Shelby Covra Daytona), de revelaties van deze editie.

In de Groep G waren Christophe Van Riet en Jérémy Lancksweert de besten met de Ferrari 365 GTB/4 van Gipimotor. Zij haalden een klinkende overwinning voor de Zwitser Urs Beck (Porsche 911 2.3 ST). In Groep H/I haalde de Brusselse Fransman Christian Chambord de zege op een Alpine A110 1800 Gr.4, een voormalige wagen van Nicolas Todt.

Tenslotte was er in de categorie Regularity een overwinning voor Jean-Jacques Martens en Aswin Pyck met de Volvo PV444. Zij wonnen voor de Jaguar E-Type van Gérald d’Incau en Nicolas Pagano, en de Porsche 356 Een 1600 Coupé van Argentijnen Martin en Francisco Sucari.