Home > #Hoofdnieuws > Formule E: Vandoorne over zijn toekomst binnen het kampioenschap

Formule E: Vandoorne over zijn toekomst binnen het kampioenschap

Onder de Monegaskische zon spraken wij met Stoffel Vandoorne (Mercedes) over zijn prestaties in de Formule E en zijn toekomst binnen het elektrische kampioenschap. Onze landgenoot rijdt ondertussen al vier seizoenen mee en is nog niet van plan te stoppen.

Je staat op dit moment derde in het kampioenschap, speelt het nieuwe kwalificatieformat hier een belangrijke rol in?

“Het nieuwe format ligt mij wel. Afgezien van één keer in Diriyah, wist ik het telkens tot in de duels te schoppen. Er is wel een groot verschil tussen beide groepen. In groep A ben je tijdens je eerste run eerder een veegwagen en ligt de nadruk op een goede tijd vooral tijdens de tweede ronde. In groep B heb je dan weer de kans om twee keer een goede ronde te rijden, maar is de tijd te kort tussen de groepskwalificaties en de duels. Zeker als je in de eerste twee kwartfinales rijdt, zijn je banden gewoon te warm om te kunnen presteren. Daardoor heb je ook minder kans op een goede startplek. Het is vooral belangrijk om in deze fase van het kampioenschap zoveel mogelijk punten te scoren en dat is zeker mogelijk wanneer je vanuit de top acht kan vertrekken.”

Gisteren werd de Gen3 wagen voorgesteld in de jachtclub van Monaco. Wat vind je ervan?

Vandoorne: “De nieuwe generatie FE-wagens zijn zeker niet de mooiste, maar de looks zijn bijzaak. Technisch is deze wagen met regeneratie aan de voorkant, een grote gewichtsverlaging en natuurlijk ook de snelheid een hele grote vooruitgang. Als we dan toch over het uiterlijk willen spreken, had ik liever een doorontwikkeling van de huidige wagen gezien. Iets waar in het begin ook over gesproken werd, maar de Gen2 EVO zou gewoon te duur worden. Ik kijk er alvast naar uit om de wagen uit te kunnen testen.

Ligt je zitje dan al vast voor volgend jaar? Volgens de geruchten zou het team overgelaten worden aan McLaren.

“Er is nog niets beslist en de discussie zijn nog lopende, maar iedereen weet al wat de mogelijkheden zijn voor volgen jaar. Het zal dan niet met Mercedes zijn, maar dat maakt eigenlijk weinig uit als we met de huidige ploeg verder kunnen gaan onder een andere naam. Ik heb alvast nog altijd goede banden met McLaren, maar niets is zeker.”

You may also like
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten
Formula E Hyderabad: Jean-Eric Vergne wint in India