Home > Electric > FE Rome: een vooruitblik

FE Rome: een vooruitblik

We hebben er even op moeten wachten, maar dit weekend gaat het achtste seizoen van de Formule E weer verder. De vierde en vijfde race van het seizoen worden op zaterdag 9 en zondag 10 april verreden. Dit weekend is dus meteen goed voor een heuse ‘double-header’. Het is ook meteen de eerste thuisrace voor de Italiaan Antonio Giovinazzi (Dragon).

Foto © Formula E

Het stratencircuit met zijn smalle bochten en vele bumps zorgt altijd wel voor verrassingen. Stoffel Vandoorne (Mercedes) ziet het alvast zitten: “Ik kijk er echt naar uit om dit weekend weer het circuit op te gaan. Het is een lange onderbreking geweest sinds de laatste race in Mexico, maar nu gaat het seizoen echt van start, niet alleen met Rome, maar ook met een aantal andere races in de komende weken. Rome is een van mijn favoriete circuits. Ik vind het gewoon geweldig om daar te rijden. Het circuit biedt dit seizoen een van de beste compromissen op het gebied van energiemanagement en heeft veel verschillende ondergronden. Het voelt als een echte uitdaging om daar te rijden en daar kijk ik erg naar uit. Ik heb goede herinneringen aan de E Prix van Rome. Ik stond vorig jaar op pole voor een van de races en kon een van de twee rondes winnen. Ook dit jaar hebben we weer een competitief pakket en ik denk dat we er weer net zo voor zullen staan”.

Klassement

In het kampioenschap staat Edoardo Mortara (Venturi) aan de leiding met 43 punten. Regerend kampioen, Nyck de Vries (Mercedes) volgt met 38 punten. Daarna volgen beide Porsche-rijders, Pascal Wehrlein en André Lotterer, op plaats drie en vier. Beide rijders hebben 30 punten. De top vijf wordt afgesloten door Stoffel Vandoorne.

Bij de teams staat Venturi met 68 punten bovenaan. Ze worden op de hielen gezeten door Mercedes (66 punten) en Porsche (60 punten).

Planning voor dit weekend

U moet er dit weekend vroeg bij zijn om alle actie te kunnen volgen. De eerste trainingssessie op zaterdag start immers al om 7u15. Een tweede sessie is te volgen vanaf 9u00. Voor de kwalificaties, die tegenwoordig toch wel een goed uur duren, moet u om 10u40 inpikken. De eerste race in Rome is daarna te volgen om 15u04.

Op zondag kan u iets langer uitslapen gezien de vrije training pas om 8u30 begint. De kwalificatie en race starten net zoals op zaterdag om 10u40 en 15u04.

You may also like
In een notendop: HR-nieuws uit de autosport
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten