Home > VAS > Rittensport > VAS: terugblik Titanicrit Kasterlee

VAS: terugblik Titanicrit Kasterlee

Het startveld had misschien iets uitgebreider kunnen zijn, maar wellicht speelde de overvloed aan sportwedstrijden, en dan bedoelen we niet enkel maar autosport en het zachte weer hierin een rol. De deelnemerslijst zag uiteindelijk 35 duo’s vertrekken op zaterdag in een mooie rit die werd uitgezet door het ervaren trio Jan Eysermans en Wim Poulmans, bijgestaan door Steven Dionys.

(persbericht)


In Recrea, de instapklasse, opende het duo Wim Van Hoof en Filip Eyckmans sterk. Zij meldden zich met de Subaru Impreza na het eerste deel aan met een perfecte nulscore, terwijl de naaste tegenstand toch al een controle en de bijhorende 20 punten pakten. Maar de zege hadden ze nog niet op zak, want ondanks het feit dat in het tweede deel Jurgen Goossens en Ann Van Acker nog vlot 104 strafpunten pakten, was dat voldoende voor een zege in de klasse.

In Touring, de klasse voor de meer gevorderde deelnemers, zagen we veel routiniers en het was dan ook niet verwonderlijk dat de zege naar een duo onder hen ging. Met een perfect parcours en slechts 5 strafpunten op tijd zetten Jelle De Cnodder en Jonathan Huysmans, in hun Citroen C5, al vroeg de bakens uit. Bart Babeliowsky en Hendrik Jaeken leverden met hun Opel Astra een al even perfecte controlekaart in na het tweede deel maar dat deden De Cnodder en Huysmans ook en zo pakten zij een zeer mooie zege.

De klasse Expert dan. De naam verklaart zichzelf en dan weet je dat hier de zwaargewichten aan de start staan. Met een perfecte nulscore in het eerste deel en slechts één gemiste controle in het tweede deel waren vader en zoon Guy en Olivier Dupont ongenaakbaar. Ze haalden de zege, voor de gelegenheid met de Ford Focus, terwijl de rest van de tegenstand tegen meerdere gemiste controles aanliep.

De eerste winnaars van het rittensportseizoen zijn gekend. Het is nu wachten tot de herfst voor het vervolg van het kampioenschap.