Home > VAS > Rittensport > VAS: Leeuwenrit op zaterdag 5 maart

VAS: Leeuwenrit op zaterdag 5 maart

In de Leeuwenrit koos men enkele jaren geleden voor een andere aanpak, een nieuwe uitdaging. En na alle Corona perikelen zal ook in 2022 deze wedstrijd nog steeds doorgaan als “a short CLASSIC with BASIC systems”.

(persbericht)

Het is dus geen rit, maar wel een Classic, al worden de systemen eenvoudig gehouden: enkel bol-pijl en ingetekende lijn. De systemen mogen dan wel “basic” zijn, maar dat betekent niet per definitie dat de rit gemakkelijk is. De uitdaging voor de deelnemers wordt om deze “eenvoudige” navigatie consequent toe te passen. Dat vergt concentratie over de ganse rit.

De Leeuwenrit wordt op zaterdag 5 maart 2022 gereden over een goede 175 km, onderverdeeld in twee delen, met tussenstop in Semmerzake, in het dorpscafé “Den Toren”. In totaal dienen er ongeveer 20 controleposten te worden afgewerkt en er zijn vier “regelmatigheidstrajecten” voorzien. Net als met de andere ritten en classics is dit een wedstrijd over de openbare weg en moet het verkeersreglement altijd nageleefd te worden.

Onder de deelnemers zien we de gebruikelijke adepten van de navigatie-wedstrijden, al zullen zij na de nieuwe Tierenteynrit en de “Ronde door Vlaanderen” Marathon, met de “basic” Classic opnieuw een ander soort menu op het bord krijgen.


LEEUWENRIT

Wanneer?
zaterdag 5 maart 2022
Wie?
Tieltse Automobielclub vzw
Wat?
Wedstrijd voor het regionaal kampioenschap “VAS Classic” 2022 en diverse provinciale kampioenschappen
Waar?
zaal “De Wieke”, Wiekeplein 1 in Deerlijk, met om 13u45 de start van de eerste wagen en vanaf 20u15 de voorziene aankomst.
Deelnemers: op heden 53 voorinschrijvingen