Home > Circuit > In een notendop: FRACF – F4 – FIA F3

In een notendop: FRACF – F4 – FIA F3

  • FRACF – Het Aziatische regionale kampioenschap was aan zijn tweede weekend toe en de jonge Sebastian Montoya (Mumbai Falcons) bevestigde er zijn goede vorm met een tweede pole position. In de eerste race had Hadrien David echter een beter raceritme en pakte de zege voor 3Y by R-Ace GP. De tweede race zag een gespierd duel tussen Arthur Leclerc (Mumbai Falcons) en Pierre-Louis Chovet, terug van weggeweest bij BlackArts. Leclerc dwong zijn rivaal in het stof en won zo de race voor Mumbai Falcons teamgenoot Dino Beganovic. In de afsluitende race van het weekend hernieuwde Hadrien David met de zege en won voor Pepe Marti (Pinnacle) en Isack Hadjar (Hitech). Leclerc neemt met 73 punten de leiding in het kampioenschap, voor David (64) en Hadjar (61).
  • F4 UAE – Met drie zeges in de vier verreden races dit weekend op Yas Marina, haalde de Australiër James Wharton (Abu Dhabi Racing by Prema) een mooie slag thuis in het Formule 4 kampioenschap van de Verenigde Arabische Emiraten. Nikita Bedrin (PHM) mocht de afsluitende race op zondag winnen. Onze landgenoot Jules Castro geraakte niet weg van de onderste regionen van het klassement. Tweemaal 22ste, een keer 21ste en een opgave waren zijn deel. In de tussenstand van het kampioenschap stormt Wharton naar de leiding met 110 punten, Aiden Neate, dit weekend tweemaal op het podium, staat als tweede geklasseerd met 97 punten, voor de Thai Inthraphuvasak.
  • F4 Spanje – De Spaanse toeleveringsserie wint aan belang en ook dit jaar vullen langzaam maar zeker zich de rangen. Zo werd dit weekend bekend dat de 17-jarige Portugees met de welklinkende naam Manuel Espirito Santo, aan boord gaat bij het team Teo Martin. Filip Jenic tekende bij Campos en en Spanjaard Bruno Del Pino, de snelste van de afgelopen test-tweedaagse, vervoegt Maksim Arkhangelskii bij Drivex, het team van Fernando Alonso. Bij MP Motorsport zijn ze al zeker van Valerio Rinicella en Tymoteusz Kucharczyk, bij Formula de Campeones van Alvaro Garcia en Max Mayer en bij GRS van Vladislav Ryabov‍ en Lukas Malek. De telling staat voor de serie, die in het weekend van 1 mei opent met wedstrijden op Portimao, voorlopig op 10 wagens, maar er worden zeker nog klanten op het appel verwacht!
  • FIA F3 – Ook in de hoogste categorie in de Formule 3 beginnen de stoeltjes zich nu vlot te vullen. De Tsjech Roman Stanek tekende bij Trident, bij Van Amersfoort bevestigde men de Mexicaan Rafael Villagomez en bij Campos haalde men de 16-jarige Amerikaanse tiener Hunter Yeany onder dak. Yeany zagen we vorig seizoen al met uitstapjes in de Indy Pro, Formula Regional Americas en GB3.

foto:© premaracing/media