Home > #Hoofdnieuws > Daytona 24: “Ik huilde na de finish”, aldus Laurens Vanthoor

Daytona 24: “Ik huilde na de finish”, aldus Laurens Vanthoor

Terwijl Porsche in feeststemming verkeerde, het merk telt na de zeges in GTD Pro en GTD van de voorbije 60ste editie van de 24 uur van Daytona nu 80 overwinningen in een klasse, zat Laurens Vanthoor in zak en as. De Belgische GT-rijder had alles uit de kast gehaald om alsnog toe winnen in GTD Pro, maar zag zijn ultieme poging in de allerlaatste ronde in een spin eindigen. Resultaat: weg zege…

De situatie in Daytona op zondagochtend was duidelijk: twee Porsche 911 GT3 R zouden uitmaken wie de eerste zege in GTD Pro zou behalen. De beide 911 van Pfaff Motorsports en KCMG namen om beurten de leiding. De finale volgde na de laatste van 17 (!) safety-car onderbrekingen op drie kwartier van het einde. Na de laatste pitstop hervatte Mathieu Jaminet de race met een voorsprong van een halve seconde op Laurens Vanthoor.

Aan het stuur van zijn blauwzilveren 911 reed de Belg herhaaldelijk naast de leider en hij trakteerde de toeschouwers op een zenuwslopend spektakel met veelvuldige contacten en wiel-aan-wiel gevechten. In de laatste drie minuten van de 24-uursrace ontspon zich een adembenemend duel tussen de twee toppers, een duel dat slecht was voor hartlijder…

In de voorlaatste ronde ging Vanthoor met een hard, maar rechtvaardig manoeuvre voorbij aan Jaminet. De Fransman weigerde op te geven. In een buitengewone poging om alsnog te zegevieren, spinde Vanthoor in de laatste ronde en eindigde hij als derde met zijn teamgenoten Dennis Olsen, Patrick Pilet en Alexandre Imperatori.

Laurens Vanthoor kon na de race zijn tranen niet bedwingen: “Ik had een duidelijk doel: na mijn overwinningen op de Nürburgring, Spa en Le Mans was ik vastbesloten om de 24 Uur van Daytona te winnen en de grote vier op mijn palmares te krijgen. Ik heb er alles aan gedaan om dit voor elkaar te krijgen, maar helaas is het niet gelukt. Ik zal de scènes van de laatste ronden zeker nog lang in mijn gedachten herhalen. Ik huilde op de weg terug naar de pitstraat: Ik heb alles geprobeerd, maar ik heb niet gewonnen. De betere jongens wonnen vandaag. Dat was Pfaff Motorsports. Felicitaties aan mijn teamcollega’s.”