Home > Circuit > FIA WEC: WRT maakt namen bekend

FIA WEC: WRT maakt namen bekend

Zoals reeds aangekondigd op deze website, zal Team WRT voor zijn campagne in FIA WEC geen beroep doen op de diensten van Stoffel Vandoorne. Het Belgische team zal zijn titels in het FIA World Endurance Championship (WEC) wel verdedigen en dat uiteraard met twee Oreca 07 Gibson.

Foto: © Brecht Decancq

In de wagen met startnummer #31 zal de Indonesiër Sean Gelael (25), de vicekampioen FIA WEC LMP2 2021 en tweede in de 24 uur van Le Mans, worden gekoppeld aan Audi Sport-rijders Robin Frijns en René Rast. Aan het stuur van de auto met startnummer #41, die de livery van REALTEAM by WRT draagt, zal de eerder aangekondigde Rui Andrade (22, Angola), die in zijn eerste ELMS LMP2-seizoen de 2021 Pro-Am-titel won, als teamgenoten Ferdinand Habsburg en Norman Nato hebben.

Vincent Vosse: “We zijn verheugd om onze volledige 2022 FIA WEC line-ups te onthullen en om zulke mooie namen toe te voegen; allemaal rijders met geweldige CV’s, talent en ze zijn vertrouwd met het team. We hebben een uitdagende taak voor de boeg, want het succes van onze eerste FIA WEC-campagne herhalen, zal niet gemakkelijk zijn. Deze sterke line-ups zullen ons goed van pas komen om de verwachte sterke concurrentie het hoofd te bieden, want het kampioenschap wordt nog competitiever in de aanloop naar het FIA WEC 2023.