Home > #Hoofdnieuws > Daytona 24: van der Zande met Cadillac aan de leiding, Maxime Martin out

Daytona 24: van der Zande met Cadillac aan de leiding, Maxime Martin out

De Nederlander Renger van der Zande in een Cadillac van Chip Ganassi Racing leidt met een kleine voorsprong op de Whelen Action Express Racing Cadillac van Tristan Nunez. De laatste uren werden gekenmerkt door diverse neutralisaties, waaronder één na een ongeval waarbij de Aston Martin van Gunn-Riberas-Martin en de Muehlner Motorsports Duqueine van Castro-Ranz-Ori-Miller betrokken waren. Ook de race in DPi verliep niet vlekkeloos.

(Foto: © Muehlner Motorsports America)

Vooraan zagen we een contact tussen de Cadillac van toenmalig leider José Maria López en deze van achtervolger Sébastien Bourdais. De schade bleef beperkt, maar bij een volgende pitstop werd de voorkant van de #01 Cadillac gewisseld.

Zowel de Acura van Meyer Shank Racing als deze van Wayne Taylor Racing kregen af te rekenen met een lekke achterband waarbij ze respectievelijk één en twee ronden verloren en naar de zesde en zevende plaats terugvielen.

Voor Maxime Martin zit de race erop nog voor de Belg het stuur van de Heart of Racing Team Aston Martin kon nemen. Alex Riberas was met de Aston betrokken in een ongeval met o.a. de #6 Duqueine van Muehlner Motorsports, de SunEnergy1 Mercedes-AMG GT3 en een Lamborghini. Ook voor de Duqueine van het Belgische team lijkt de race over.

LMP2 – LMP3

LMP2 wordt aangevoerd door de Racing Team Nederland Oreca en LMP3 door Andretti Autosport met haar Ligier. De #26 Muehlner Motorsports Duqueine, van o.a. Ugo de Wilde, kreeg door een fout bij het volgen van een safety car procedure, toen Nolan Siegel aan het stuur zat, een bestraffing van twee ronden. We vinden de wagen op de zevende plaats in LMP3.

GTD Pro – GTD

In GTD Pro vinden we de #62 Risi Competizione Ferrari 488 GT3 op de eerste plaats, gevolgd door Pfaff Motorsports en de KCMG Porsche van Imperatori-Vanthoor-Pilet-Olsen.

Alessio Picariello streed in het begin van zijn rijbeurt, zoals in de kwalificatierace, met Felipe Nasr in de Pfaff Motorsports Porsche voor de eerste plaats. De #79 WeatherTech Porsche staat momenteel echter met technische problemen in de pits.

De Porsche van Hardwick-Robichon-Heylen-Lietz neemt op dit moment de achtste plaats in bij GTD.