Home > #Hoofdnieuws > Daytona 24: Cadillac leidt, enkel Heylen en Vanthoor nog op podiumkoers

Daytona 24: Cadillac leidt, enkel Heylen en Vanthoor nog op podiumkoers

In Florida is de 60ste editie van de 24-uursrace volop aan de gang en het koude weer en de vele restarts eisen hun tol. Vooraan zien we nog vijf DPi-prototypes in de kopgroep, terwijl nog twee Belgen zicht op een podium in de twee GT-klassen hebben. Er resten ons nog meer dan tien uur intens racen.

Foto: © Porsche

In DPi zijn we eigenlijk alleen de #1 Cadillac Racing van Sébastien Bourdais kwijt, met een probleem aan de aandrijfriem, terwijl de #48 Ally Cadillac van de eerste leider, Kamui Kobayashi, met een gebroken ophanging lang in de garage stond. De #2 Cadillac van Cadillac racing leidt de dans, met Lynn-Bamber-Ericsson-Magnussen. In LMP2 zien we ook vijf leiders, met de (ex-)WRT-rijders Louis Deletraz en Ferdinand Habsburg vooraan.

In LMP3 is de leiding in handen van de #74 Riley Motorsports, terwijl Mühlner Motorsports achteraan te vinden is, met een zevende plek voor de #26 Duqueine van Ugo De Wilde. Met meer dan twintig ronden achterstand, mag de Brabander alle hoop op een goed resultaat vergeten, na een hele reeks kleine en grote problemen.

In GTD Pro zijn we Maxime Martin en zijn Aston Martin al geruime tijd kwijt na een crash, terwijl ook de Porsche van onder meer Alessio Picariello (WeatherTech Porsche) al heel wat ronden achter ligt op de kopgroep. Bij die kopgroep wel nog Laurens Vanthoor in de #2 KCMG Porsche, naast zes andere concurrenten: Risi Ferrari, WeatherTech Mercedes, TR3 Racing Lamborghini, VasserSullivan Lexus, Pfaff Motorsports Porsche en Proton USA Mercedes.

In GTD is ook Jan Heylen nog bij de les, op enkele seconden van de leiders, in een kopgroep van maar liefst negen auto’s!