Home > #Hoofdnieuws > Daytona 24: Cadillac neemt de openingsfase in handen

Daytona 24: Cadillac neemt de openingsfase in handen

Kamui Kobayashi leidt in de #48 Ally Cadillac DPi-V.R voor de soortgelijke wagen van JDC Miller Motorsports bestuurd door Tristan Vautier. Filipe Albuquerque, die vanop de eerste startplaats begon, is derde. Na 45 minuten zagen we een ongeval van de Era Motorsports Oreca LMP2 van Merriman en was de eerste neutralisatie een feit. Geen van de Belgische deelnemers zat aan het stuur bij de start.

(Foto: © Ally Racing)

Zowel Vautier als Kobayashi gingen snel voorbij de Acura ARX-05 van Filipe Albuquerque. De Japanner maakte van het dubbelen van GT’s gebruik om de leiding te nemen. Met 61 wagens op de baan, werden de risico’s bij het inhalen niet geschuwd.

LMP2 – LMP3

In LMP2 behielden beide PR1 Mathiasen Motorsports Oreca de kopposities. In LMP3 nam de Riley Motorsports Ligier JS P320 na de eerste neutralisatie de eerste plaats in handen. Efrin Castro en Charles Crews, teamgenoot van Ugo de Wilde, vinden we met de Duqueine van Muehlner Motorsports als tweede en vierde in LMP3.

GTD Pro – GTD

In GTD Pro rijdt Julien Andlauer, ploegmaat van Alessio Picariello, in de #79 WeatherTech Porsche aan de leiding voor Mathieu Jaminet in deze van Pfaff Motorsports. Patrick Pilet is vierde in de KCMG Porsche die hij met Vanthoor deelt. Ross Gunn, teamgenoot van Maxime Martin, is met de Aston Martin Vantage GT3 zevende.

Luca Stolz leidt met de Mercedes-AMG GT3 van SunEnergy1 in GTD. Zacharie Robichon, die o.a. met Jan Heylen aan het stuur zit van de Porsche van Wright Motorsports, is tweede.

De #79 Porsche van WeatherTech Racing en deze van Wright Motorsports begonnen de wedstrijd niet vanop de positie die ze in de kwalificatierace behaalden, respectievelijk de tweede plaats in GTD Pro en de derde in GTD. Ze kregen een penalty omwille van een te lage bandendruk, een regel die dit jaar nieuw is in het reglement van IMSA.