Home > Circuit > IMSA: Johnson ook in 2022 aan de start

IMSA: Johnson ook in 2022 aan de start

Action Express Racing kondigde dinsdag aan dat zevenvoudig Nascar Cup Series kampioen Jimmie Johnson ook in 2022 terugkeert in de #48 Ally Cadillac DPi-V.R. Johnson zal deelnemen aan de vier races op de IMSA WeatherTech SportsCar Championship kalender.

(Foto: © IMSA)

De Amerikaan komt aan de start van verschillende hoofdraces van het kampioenschap. Zo begint hij de 24 uur van Daytona in januari, vervolgens staat de 12 uur van Sebring in maart op de kalender. Ook is hij aanwezig tijdens de 6 uur van Watkins Glen in juni. Afsluiten gebeurt met Petit Le Mans op Road Atlanta in oktober.

Johnson zal bijgestaan worden door een “all-star line-up”. De eerste naam die vermeld wordt is de Japanner Kamui Kobayashi, die samen met Mike Rockenfeller ook terugkeren in de Cadillac #48. Daarnaast wer ook José Maria Lopez bevestigd als vierde piloot. Hij zal enkel aan de 24 uur van Daytona deelnemen.

Johnson reageerde tevreden over de opstelling:

“Ik ben erg blij om terug te zijn met Kobayashi, plus Mike en Jose. We hebben zo’n sterke line-up, ik sta versteld. Twee van de vier jongens met wie ik in Daytona zal racen zijn kampioenen van het (FIA World Endurance Championship). Dit is een enorme kans voor mij.”

Het IMSA Weathertech Sportscar Championship begint vroeg in het jaar. Van 21 tot 23 januari zal The Roar Before the Rolex 24 plaatsvinden, gevolgd door de 24 uur van Daytona op 29 en 30 januari.

You may also like
FIA WEC 2023: Toyota favoriet na testdagen, Cadillac en Porsche outsiders
IMSA Sebring 12: Porsche krijgt grotere luchtinlaat
IMSA Sebring 12: twee Belgen doen de dubbel in Florida, 54 wagens voor de 12 Hours
Daytona 24: opschudding na inbreuk op reglement van winnende team