Home > #Hoofdnieuws > Dries Vanthoor is ‘Driver of the Year’

Dries Vanthoor is ‘Driver of the Year’

Deze donderdag om 20h30 werd de RACB Awards Digital Edition uitgezonden via de website www.racb.com. Op het einde van het programma met een terugblik op de mooiste autosportmomenten van dit seizoen, werd Dries Vanthoor bekroond als Driver of the Year 2021.

Dit seizoen wordt Kobe Pauwels bekroond als Rookie of the Year. De jonge rijder (17 jaar) combineert zijn studies met een heel mooi parcours in rallycross, bekroond met een 2de plaats in zijn eerste seizoen in RX3.

De titel Team of the Year ging logischerwijze naar W Racing Team. Het team heeft bijna alles gewonnen in GT3, maar het won ook in zijn 1ste seizoen in LMP2, onder andere met een overwinning in de categorie in de 24 Uur van Le Mans.

De ceremonie werd afgesloten met de top 5 van de beste Belgische piloten. Deze keer kende de jury van journalisten, die hun stem in de loop van het seizoen in twee stemronden uitbrachten, de erg begeerde titel Driver of the Year toe aan Dries Vanthoor. De Limburger werd inderdaad kampioen in de GT World Challenge Europe en sprint. Hij was ook een van de coureurs die de 2de plaats behaalden in de Total 24 Hours of Spa en hij maakte indruk op iedereen met zijn pole position in GTE in de 24 Uur van Le Mans.

“Deze bekroning ligt me nauw aan het hart, want ik ben de eerste in de familie die deze titel ontvangt,” lachte Dries bij het ontvangen van de trofee. “Ik hoop dat ik in 2022 opnieuw kan schitteren in GT3 en dat ik het volgende jaar een topteam kan vervoegen om een gooi te doen naar winst in de 24 Uur van Le Mans.”

Het klassement: 1. Dries Vanthoor; 2. Thierry Neuville; 3. Guillaume De Ridder; 4. Stoffel Vandoorne; 5. Charles Weerts