Home > Rallycross > DIVERS > WRX: Kristoffersson leidt in Lohéac

WRX: Kristoffersson leidt in Lohéac

In het Franse Lohéac werd vandaag de eerste wedstrijddag afgewerkt van de derde manche van het FIA Wereldkampioenschap rallycross. Het is de Zweed Johan Kristoffersson die met zijn Audi S1 van KYB EKS JC leidt na twee reeksen.

Verder is er naast het wereldkampioenschap ook de tweede manche voor Euro RX1 (Supercars voorheen), de derde wedstrijd voor Euro RX3 (voorheen Super1600) en tevens ook de derde wedstrijd voor de volledig elektrische klasse RX2e.

In het wereldkampioenschap verdeelden de Fin Niclas Grönholm (Hyundai i20/GRX-Set World RX Team) en Johan Kristoffersson de snelste tijden deze zaterdag. Grönholm was de beste in de eerste reeks en Kristoffersson nam dan weer het commando over in de volgende reeks nadat hij in die eerste reeks tweede werd na Grönholm. Die laatste lukte slechts een derde tijd in de volgende heat waardoor Kristoffersson als leider op zondag aan de derde heat mag beginnen. De Nederlander Kevin Abbring is met zijn Renault Mégane dan weer de enigszins verrassende derde na een zesde en tweede tijd. Daarna volgen de broers Kevin en Timmy Hansen op plaatsen vier en vijf. Onze landgenoot Enzo Ide, teamgenoot van Johan Kristofferson, had geen makkelijke dag en vinden we na een zevende en achtste reekstijd terug op plek acht.

De tweede Belg aan het werk vinden we met Guillaume De Ridder terug in de klasse RX2e. De Ridder verdedigt zijn leidersplaats in de tussenstand van het kampioenschap en staat na drie reeksen vierde. De heren voor hem reden, gelukkig voor hem, nog geen enkele wedstrijd in dit kampioenschap. Het is de Fransman Dorian Deslandes die leidt voor zijn landgenoot Cyril Raymond. Deslandes heeft twee snelste tijden achter zijn naam en de Let Reinis Nitiss, derde in de stand, één snelste tijd.

De derde landgenoot zien we strijden in Euro RX3, en dat is Kobe Pauwels die na drie reeksen op een tweede plek staat met zijn Audi A1 na zijn teamgenoot bij Volland Racing, Yury Belevskiy. Belevskiy won de eerste twee reeksen en Kobe Pauwels won de derde heat na een sterk staaltje stuurmanskunst. Toegegeven, we zagen het even over het hoofd, maar met Clément Picard zien we in Lohéac in RX3 nog een vierde Belg aan het werk, en die is voorlopig twaalfde.

In Euro RX1 is de Noor Andreas Bakkerud met zijn Skoda Fabia de leider na een beste tijd in reeks één en een tweede tijd in de volgende heat. De broers Jean-Baptiste Dubourg en Andréa Dubourg zijn respectievelijk twee en drie.

Zondag begint de actie om 8u30 met een warm-up.

You may also like
WRX en Euro RX: enkele kalenderwijzigingen
GSeries 2023: De Ridder kampioen, Vranckx derde
GSeries 2023: drie op een rij voor De Ridder, Vranckx op het podium
GSeries 2023: Vranckx en De Ridder domineren opnieuw