Home > Rallycross > EuroRX > WRX: volgende halte, Holjes

WRX: volgende halte, Holjes

Volgend weekend vormt het Zweedse Holjes het decor voor de tweede manche van het FIA Wereldkampioenschap rallycross. Het is de Zweed Kevin Hansen die in eigen land zijn leidersplaats mag verdedigen met zijn Peugeot 208.

Foto copyright Rallycross Promoter GmbH

Vermoedelijk zullen, net als tijdens de opener in Barcelona, zijn broer Timmy Hansen en zijn landgenoot Johan Kristoffersson zijn voornaamste tegenwoordigers worden, hoewel het Hyundai-duo Krisztian Szabo en Niclas Grönholm ook nooit kansloos mogen achten. Verder is het uiteraard ook uitkijken naar de prestaties van onze landgenoot Enzo Ide, met zijn Audi S1 een teamgenoot van Johan Kristoffersson.

Verder wordt er ook gestreden in de klassen RX2e , RX3 en Euro RX1.
Voor Euro RX1, het Europese kampioenschap voor de wagens die u steeds al kende als Supercars, wordt het de seizoensopener. De blikvangers hier zijn erg recente inschrijvingen. De Noor Andreas Bakkerud en de Let Janis Baumanis, voorheen actief in het wereldkampioenschap, zullen een Skoda Fabia besturen van ES Motorsport. Daarnaast is er een sterke Franse delegatie met de broers Jonathan en Fabien Pailler en Andrea en Jan-Baptiste Dubourg, het viertal komt aan de start met een Peugeot 208.

In RX3, de voormalige klasse Super1600, houden we onze landgenoot Kobe Pauwels (Audi) in de gaten. Pauwels was in Barcelona bij zijn debuut in RX3 reeds podiumrijp maar zag toen zijn kansen verdwijnen na stevig duwwerk in de beginfase van de finale.

En in RX2e zal onze landgenoot Guillaume De Ridder wat graag zijn prestatie van Barcelona herhalen. Hij wist toen een “clean sweep” te realiseren, behaalde zo uiteraard het maximaal aantal te behalen punten (30) en komt als leider naar Zweden.

You may also like
WRX en Euro RX: enkele kalenderwijzigingen
GSeries 2023: De Ridder kampioen, Vranckx derde
GSeries 2023: drie op een rij voor De Ridder, Vranckx op het podium
GSeries 2023: Vranckx en De Ridder domineren opnieuw