Home > #Hoofdnieuws > Spa 24: titanenstrijd met WRT Audi vooraan

Spa 24: titanenstrijd met WRT Audi vooraan

In de Ardennen is er nog absoluut beslist wat betreft de 73ste editie van de 24 uur van Spa. Met acht merken in de top-11 en zeer kleine verschillen, is er echt nog niets gezegd. Voorlopig lijkt WRT nog het beste geplaatst, met twee wagens in de top 3, maar ook hier moeten we met twee woorden spreken.

Na acht uur racen is het de #32 WRT Audi van Dries Vanthoor, Kelvin van der Linde en Charles Weerts die de dans leidt, voor de #63 FFF Racing Team Lamborghini en de tweede van de WRT Audi R8 LMS. Binnen dezelfde ronde vinden we ook nog de #34 Walkenhorst BMW, de #95 Garage 59 Aston, de #51 AF Corse Ferrari, de #88 AKKA Mercedes, de #38 Jota McLaren, de #90 Madpanda Mercedes (ook leider rit de Silver klasse) en de #25 Sainteloc Audi. Vanaf plek elf is er al een ronde verschil, met onder meer alle Porsche 911! Porsche won de voorbije twee edities, maar lijkt dit jaar geen kans te maken. De Porsche van Maxime Martin en Laurens Vanthoor zakt langzaam weg in de rangschikking, met een tankprobleem, wat maakt dat we de KCMG Porsche dus mogen afschrijven voor de zege.

In de diverse klassen doen de Belgen het ook goed, met de #52 van John Wartique en Louis Machiels die leidt in Pro/Am, met Bertrand Baguette (Lamborghini) op de vijfde plek, terwijl Ulysse De Pauw (Bentley) tweede is in Silver, terwijl Baptiste Moulin (Lamborghini) negende is. Bij het schrijven deze lijnen, ging de Lamborghini van Baguette, met Phil Keen achter het stuur, van de baan met redelijk wat schade.

Opvallend, op de vier opgevers van het zware ongeval in de openingsfase na, zijn er erg weinig incidenten, problemen en opgevers. Enkel de #57 Winward Mercedes lijkt uit de strijd.