Home > #Hoofdnieuws > Spa 24: Ferrari leidt, Laurens Vanthoor slachtoffer vreemd ongeval

Spa 24: Ferrari leidt, Laurens Vanthoor slachtoffer vreemd ongeval

In de 24 uur van Spa zijn we enkele favorieten kwijt, maar het vreemdste incident was misschien wel dat van Laurens Vanthoor die op zijn step door een quad werd aangereden. De Limburger is voor verzorging naar het ziekenhuis van Verviers gebracht. Vooraan leidt de #51 Iron Lynx Ferrari de dans, voor de WRT Audi van Dries Vanthoor en Charles Weerts en de #95 Aston Martin. BMW heeft zijn troeven uit handen moeten geven en ook de #88 Mercedes die op polepositie gestart was, moest de handdoek werpen.

Foto: © SRO

Laurens Vanthoor gaf het nieuws zelf mee en zal dus niet meer racen, des te meer jammer want de #47 Porsche 911 van KCMG, met Nick Tandy en Maxime Martin die alleen verder gaan, is weer vijfde in de stand, op een kleine ronde van de leiders.

De beide BMW van Walkenhorst zijn er dus niet meer bij en dus ook geen 25ste zege voor BMW in Spa en ook Mercedes zal zijn halfeeuwfeest van AMG in de Ardennen niet met een zege vieren. De beste Mercedes haalt amper de top 10 na twee derde van de race. Audi in tegendeel is met vier wagens in de top 10 erg goed geplaatst voor een vijfde zege, met telkens één Ferrari, Porsche, Aston, McLaren, Lamborghini en Mercedes als tegenstanders.

John Wartique en Louis Machiels leiden nog steeds in Pro/Am, maar de andere Belgen in Pro/Am en Silver spelen niet meer mee. De Lamborghini van Bertrand Baguette verdween na een ongeval van Phil Keen, terwijl ook de Bentley van Ulysse De Pauw en de Lamborghini van Baptiste Moulin uitgeteld zijn.