Home > Circuit > E-Circuit > F1 2021: uitdagender en realistischer

F1 2021: uitdagender en realistischer

F1 2021 moest F1 2020 overtreffen. Dat was het doel van Codemasters en EA. Dat is hen zeker gelukt. Het is uitdagender en realistischer. Daarnaast is het Braking Point scenario ook een groot succes. Een minpuntje is de inschatting van de snelheid van sommige rijders. Maar dat betekent niet dat het geen goed spel is.

tekst: Winter Soen

Wie het zich afvraagt, laten we het maar onmiddellijk duidelijk stellen: ja, Aston Martin en Alpine zitten in deze game, evenals Zandvoort. Beginnen we met de wagens want daar vinden we een mooie verbetering. Voorheen had je niet veel uitdaging en kon je makkelijk een race uitrijden zonder een fout te maken. Dat is veranderd. De speler kan nu veel makkelijker in de fout gaan en dat zorgt ervoor dat het weer uitdagender wordt. Daarnaast kan je sneller mechanische pech hebben. Op F1 2020 moest je de motor echt lang gebruiken om uit te kunnen vallen met een probleem aan de motor. Maar nu kan je werkelijk elke race uit vallen door een probleem met de motor.

Rempunt

Het Braking Point scenario is een groot succes en het is begrijpelijk waarom. De verhaal-lijn zit goed in elkaar en het blijft je elk hoofdstuk uitdagen. Het is echt een goed concept en ik kan al niet wachten tot ze met een vervolg op het verhaal komen. MyTeam en de gewone carrière zijn niet zoveel veranderd maar blijven door de realistischere wagens nog steeds zeer leuk. Het enige minpunt zijn de capaciteiten van de wagens en rijders. Zo wordt Aston Martin als derde beste team geplaatst, terwijl dat uiteraard in de realiteit niet klopt. Daarnaast zien we Valterri Bottas veel te hoog geklasseerd. Terwijl we wekelijks Max Verstappen en Lewis Hamilton zien vechten met elkaar, wordt dit niet weergegeven zien in de game. Zo kon Bottas de eerste race in MyTeam winnen terwijl Verstappen 20 seconden achterstand had. Dit is wat minder realistisch vergeleken met wat er gebeurt in de werkelijkheid. En waarom geen lijst met verschillende records in MyTeam en carrière. Weten hoeveel keer Hamilton won in totaal over de races in het spel, het zou in ieder geval deze game iets beter maken.

De score
Over het algemeen geef ik F1 2021 een 8.5/10. Het is een uitstekend spel en ik kan al niet wachten om nog meer te rijden in het spel.