Home > Circuit > Virtuele Le Mans 24: Verstappen crasht, zege voor Realteam Hydrogen Redline

Virtuele Le Mans 24: Verstappen crasht, zege voor Realteam Hydrogen Redline

De tweede editie van de Virtuele 24 uur van Le Mans werd gewonnen door het team Realteam Hydrogen Redline. De Oreca LMP2 startte van op de polepositie en profiteerde onder meer van de tegenslagen van de tweede Redline-auto, die van Max Verstappen, Felix Rosenqvist, Maximilian Benecke en Atze Kerkhof, en van Mercedes-AMG Petronas Esports (Dani Juncadella, Ross Gunn, Bono Huis, Jarno Opmeer), om te winnen.

Na 407 ronden ging de zege naar Felipe Drugovivh, Oliver Rowland, Maximilian Benecke en Atze Kerkhof. Zij hadden meer dan een minuut voorsprong op de Rebellion GPX Esports (Louis Delétraz, Agustin Canapino, Kuba Brzezinski, Nikodem Wisniewski) en twee op de Floyd ByKolles-Burst #4 (Tom Dillman, Bent Viscaal, Jesper Pedersen, Jernej Simoncic). WRT werd 14de.

In de GT-klasse was het de #71 Redline BMW M8 GTE (Rudy van Buren, Lorenzo Colombo, Enzo Bonito, Kevin Siggy) die de overwinning pakte, na een intense strijd met de #91 Porsche 911 RSR GTE van het Porsche Esports Team (Mitchell de Jong, Laurin Heinrich, Mack Bakkum, Martin Krönke) en een tweede Porsche, de #77 Porsche van Proton Competition (Loek Hartog, Matt Campbell, Kevin van Dooren, Jeremy Bouteloup).