Home > Circuit > E-Circuit > F1 2021: wat je kan verwachten van de game

F1 2021: wat je kan verwachten van de game

Over een week, op 16 juli, komt de nieuwste editie in de populaire F1 series uit. F1 2021 moet F1 2020 vervangen en lijkt goed op weg om dat goed te doen. Maar wat weten we al over de nieuwe game en welke nieuwigheden mag je verwachten?

tekst: Winter Soen
foto: (c)codemasters/twitter

Storymode: Braking Point

In Braking Point beleef je het leven van een opkomende Formule-1 rijder Aiden Jackson. Je begint in de Formule 2 en je moet je opwerken tot de top van de Formule-1. Er zijn veel cutscenes wat je dichter tot het verhaal brengt. Daarnaast komt Devon Butler terug. Butler was al kort te zien in F1 2019, maar nu is hij wederom terug om je het moeilijker te maken op het circuit. Braking Point klinkt veelbelovend, al is het wel niet het belangrijkste deel van F1 2021. Deze storymode is goed voor zo een vijf à zes uur speelplezier.

Carriére mode
Het populaire MyTeam en de gewone carrière mode komen terug. Wederom kan je een eigen team starten en jezelf opbouwen tot de top van F1. Dit jaar zijn er wel wat aanpassingen aan deze carrière modes. Vanaf deze editie hoef je niet meer de vrije trainingen rijden om Resource Points (Munteenheid waarmee je updates kan kopen) te verkrijgen, je kan het nu ook simuleren. Ook is het menu rond research & development is aangepast. Vroeger had je een ‘R&D-tree’, maar nu is het aangepast om het overzichtelijker te maken. Je kan het je dit jaar ook moeilijker of makkelijker maken. In F1 2021 carrière modes zal je kunnen kiezen hoe hard het zal zijn om je populariteit te doen stijgen, je resource points te verkrijgen en hoeveel geld van sponsoren je krijgt.
In deze editie zal je ook een carrière mode met iemand anders kunnen spelen, je kan samen in een team rijden of je kan beide je eigen weg kiezen. Voor de carrière mode kan je ook kiezen om op het punt te starten waar het echte Formule-1 seizoen zich bevindt. Je begint dan aan het seizoen vanaf het punt waar het echte Formule-1 seizoen werkelijk zit met alle punten juist verdeeld.

Legendes als teamgenoot?
Ooit gedroomd om samen met Michael Schumacher of Ayrton Senna in een team te rijden? In F1 2021 is dat zeker een optie. Als je de Digital Deluxe edition koopt kan je met verschillende legendes rijden. Al zal dit in het begin van je carrière moeilijk zijn omdat je nog niet genoeg geld zal hebben om ze te kunnen betalen.
Je kan kiezen uit Ayrton Senna, Michael Schumacher, Alain Prost, David Coulthard, Jenson Button, Felipe Massa en Nico Rosberg.

Nieuw schademodel
In F1 2021 hebben ze de schade die de wagens kunnen krijgen serieus aangepakt. In de vorige edities kon je enkel schade krijgen aan de voorvleugel en daarnaast kon je ook een lekke band krijgen. Maar vanaf F1 2021 is het ook mogelijk om schade te krijgen aan de achtervleugel, sidepods en vloer. Ook kan je veel sneller een lekke band krijgen. Een aanraking met de muur of een andere rijder zou in sommige gevallen al genoeg kunnen zijn.

Driver ratings
Wat vooral opvalt is dat Codemasters Lewis Hamilton en Max Verstappen gelijkstelt. Beide hebben een rating van 95 gekregen. Waarbij in F1 2020 Hamilton nog net voor Verstappen stond, vond Codemasters ze dit jaar wel gelijkwaardig. Daarnaast zien we Fernando Alonso(89) en Sebastian Vettel(89) een hogere rating krijgen dan Charles Leclerc(88). Ook zien we dat rookie Yuki Tsunoda (82) een betere rating ontvangt dan Antonio Giovinazzi (79), terwijl Giovinazzi al sinds 2019 meedraait in de Formule 1. Mazepin krijgt de laagste rating (67).

Kortom de game ziet er veelbelovend uit en er valt zeker veel speelplezier uit te halen.