Home > #Hoofdnieuws > BMW gaat investeren in SIM-racen

BMW gaat investeren in SIM-racen

BMW Motorsport heeft deze week laten verstaan dat Formule E na 2021 niet meer tot het programma zal behoren en de Duitse constructeur maakte ook een einde aan de samenwerking met Schnitzer en het Belgische RBM. Echter het merk laat verstaan dat ze gaan investeren in… sim-racen.

Naast de verschillende formats van de BMW SIM Cup, zal de Duitse constructeur zich richten op nieuwe partners en op de oprichting van een BMW Motorsport SIM Academy. Team Redline, Williams Esports, G2 Esports en BS + Competition zullen op veel evenementen met BMW rijden.

De afgelopen maanden hebben een enorme ontwikkeling gekend van de sim-races”, vertelt Rudolf Dittrich, directeur van BMW SIM Racing. “Bij BMW Motorsport hebben we dit jaar veel geleerd en zijn we vastbesloten om wat we hebben geleerd in de praktijk te brengen als onderdeel van ons programma voor 2021. Het hardware-ontwikkelingsgebied zal zich richten op technologische innovaties en nieuwe ontwikkelingen. Onze BMW SIM Cups zullen een belangrijke nieuwe rol spelen, maar in een passende vorm. Onze samenwerking met vier van de beste racesimulatieteams ter wereld en onze nieuwe academie stellen ons in staat om door middel van wederzijdse dialoog door te gaan met onze aanpak.